| Japońskie opisy gg | |
|
+21Mikurusia :3 Milo Dango.! xd Nyu_xD sagusia Nagisa Rinoa Mello Ai AngelOfDarkness Yuka efree Juliab4 nanaka kamikaze Yoko Dif Eriko Nuria Urlike Misuzu 25 posters |
|
Autor | Wiadomość |
---|
nanaka V.I.P
Liczba postów : 1012 Age : 29 Registration date : 24/05/2008
| Temat: Re: Japońskie opisy gg Czw Cze 23, 2011 7:17 pm | |
| I tak dodam... Właśnie mi na myśl przyszło.
Jinsei wa utsukushii. Itsu mo. ( じんせいわうつくしい。いつも。) ( ジンセイワウツクシイ。イツモ。) (Życie jest piękne. Zawsze.)
W kanji już wam nie napiszę... ;P
| |
|
| |
NaiGe Początkujący
Liczba postów : 3 Age : 32 Registration date : 16/07/2011
| Temat: Re: Japońskie opisy gg Sob Lip 16, 2011 3:53 pm | |
| 雨だれは血のしずくとなって頬を つたい落ちる Amadare wa chi no shizuku to natte hoho o tsutai ochiru Krople deszczu stają się kroplami krwi spływającymi po mym policzku | |
|
| |
Akarui_Misaki Super Usher
Liczba postów : 218 Age : 27 Localisation : Tbg xd Registration date : 29/11/2010
| Temat: Re: Japońskie opisy gg Czw Sie 11, 2011 12:25 pm | |
| - NaiGe napisał:
- 雨だれは血のしずくとなって頬を つたい落ちる
Amadare wa chi no shizuku to natte hoho o tsutai ochiru Krople deszczu stają się kroplami krwi spływającymi po mym policzku To z higurashi , prawda ? Ja zawsze mam ustawione ' Iki sun ' Co dosłownie znaczy ' Ciesz się życiem ' | |
|
| |
NaiGe Początkujący
| Temat: Re: Japońskie opisy gg Nie Sie 14, 2011 6:14 pm | |
| Tak z higurashi ^^ było to gdzieś na początku tego tematu ale zamiast: " ... kroplami krwi spływającymi po mym policzku" było : " ... kroplami krwi spływającymi po mym gardle" nie żebym była jakimś znawcą czy coś i nie żebym się czepiała 生きてる意味を考えたけど わからない... Ikiteru imi wo kangaeta kedo, wakaranai... Myślałam nad sensem życia, lecz nie mogłam go pojąć... | |
|
| |
Liczba postów : 218 Age : 27 Localisation : Tbg xd Registration date : 29/11/2010
| Temat: Re: Japońskie opisy gg Pon Sie 15, 2011 12:01 pm | |
| Ten tekst jest różnie tłumaczony więc nie wiem jak powinno być . | |
|
| |
nanaka V.I.P
Liczba postów : 1012 Age : 29 Registration date : 24/05/2008
| Temat: Re: Japońskie opisy gg Pon Sie 15, 2011 7:50 pm | |
| - NaiGe napisał:
Ikiteru imi wo kangaeta kedo, wakaranai... Myślałam nad sensem życia, lecz nie mogłam go pojąć... 1. Przepraszam, że się przyczepię do takiego szczegółu, ale mnie irytuje- ani przed ani po 'lecz' nie stawia się przecinka. 2. Zdanie wg mnie powinno brzmieć: Myślałam nad sensem życia lecz go nie pojmuję... Dziękuję za uwagę. Ogólnie opisy bardzo fajne ;] | |
|
| |
| Temat: Re: Japońskie opisy gg Wto Sie 16, 2011 10:31 am | |
| Ja czasami ustawiam sobie opis z piosenki . A szczególnie 'Ochikonda senaka ni bai bai bai ' z 'Yui -rolling star' | |
|
| |
NaiGe Początkujący
| Temat: Re: Japońskie opisy gg Sob Sie 20, 2011 3:59 pm | |
| Ja ostatnio mam coś takiego : Dark side in my heart is Nuguisarenai kako no kanashimi... Ciemna strona mego serca jest smutkiem z przeszłości, którego nie mogę się pozbyć... (anime Ao no Exorcist Tyle że nie wiem czy tłumaczenie jest do końca poprawne ;/ A co do interpunkcji, przecinków, kropek itd to wybaczcie ale nie znam się ;D Nigdy nie była to moja mocna strona PS: Dziękuje za poprawkę | |
|
| |
Sponsored content
| Temat: Re: Japońskie opisy gg | |
| |
|
| |
| Japońskie opisy gg | |
|