| Japońskie opisy gg | |
|
+21Mikurusia :3 Milo Dango.! xd Nyu_xD sagusia Nagisa Rinoa Mello Ai AngelOfDarkness Yuka efree Juliab4 nanaka kamikaze Yoko Dif Eriko Nuria Urlike Misuzu 25 posters |
|
Autor | Wiadomość |
---|
Misuzu Super Usher
Liczba postów : 220 Age : 30 Localisation : Bledzianów Registration date : 29/05/2007
| Temat: Japońskie opisy gg Wto Gru 04, 2007 4:13 pm | |
| Mam taka propozycje, żeby w tym temacie pisać albo inaczej dawać po prostu przykłady japońskich opisów na gg. Bo wiecie mi by sie nawet przydały ale nie mam zawsze czasu szukać takich opisów albo samej układać tym bardziej, ze nie znam języka. Jakieś propozycje? Ja może dam kilka takich jakie kiedyś miałam o ile dobrze pamiętam xD Watashi dake wo dakishimete hoshiino... - Pragnę abyś trzymał mnie za rękę... (mój obecny) Yama no youni mieru....-Widzę ich góry.. amadare wa chi no shizuku to natte hoho wo... tsutai ochiru...- Krople deszczu stają się kroplami krwi... spływającymi po moim gardle... ann surechigau hohoemini utsumukushika dekizuni...- Mogłam jedynie patrzec jak nasze usmiechy sie mijaja... Jak mam jakies błedy poprawcie mnie xD hehe czekam na wasze propozycje Wiecie zamiast opisów tam takich "wyszukanych" mogą być jakieś krótkie zdania, żeby sie do gg zmieściły | |
|
| |
Urlike Nowicjusz
Liczba postów : 113 Registration date : 24/09/2007
| Temat: Re: Japońskie opisy gg Nie Gru 09, 2007 8:16 pm | |
| Ciekawy pomysł XD Jakby ktoś wiedział, jak mam napisać po japońsku "zaraz wracam", albo "mam zły dzień" byłabym happy XD | |
|
| |
Nuria Stały Bywalec
Liczba postów : 73 Age : 32 Localisation : Nagasaki Registration date : 04/05/2007
| Temat: Re: Japońskie opisy gg Pią Gru 21, 2007 4:24 pm | |
| Cóż, ja często mam na opisie: Watakushi wa anata o ai shimasu - czyli bardzo banalne "kocham cię" Watashitachi omoide ni make tano? - czy zostaliśmy pokonani przez nasze wspomnienia? Watashi wa omoide ni wa naranai sa - nie pozostanę jedynie wspomnieniem. Ne, mo yurushite agetara? - może już czas sobie wybaczyć? Kyuyu ni masaru kagami nasi - nie ma lepszego lustra nad starego przyjaciela Albo teksty piosenek ^^' które odpowiadają mojemu nastrojowi. Np.: "Honto wa kirai? Suki? Mousou na no?" - to jest "czy to naprawdę nienawiść? Miłość? Czy tylko paranoja?" Ogólnie więcej umiem powiedzieć niż napisać więc... | |
|
| |
Eriko Nowicjusz
Liczba postów : 102 Age : 33 Registration date : 25/07/2007
| Temat: Re: Japońskie opisy gg Pią Gru 21, 2007 5:52 pm | |
| Ja zazwyczaj mam ten : Kiite gokuraku mite jigoku - Widać raj a tak naprawdę piekło
Wasze opisy sa sliczne | |
|
| |
Dif Początkujący
Liczba postów : 17 Age : 33 Localisation : Hinamizawa Registration date : 30/09/2007
| Temat: Re: Japońskie opisy gg Pią Gru 21, 2007 7:19 pm | |
| Misuzu widze ze jeden z twoich opisow jest tekstem z openingu anime Higurashi no naku koro ni a dokladnie to "amadare wa chi no..." uwielbiam ta muze | |
|
| |
Misuzu Super Usher
Liczba postów : 220 Age : 30 Localisation : Bledzianów Registration date : 29/05/2007
| Temat: Re: Japońskie opisy gg Sob Gru 22, 2007 4:45 pm | |
| tak to z tego openingu ^^" ja dorzuce jeszcze "Tottemo happii dayo!" "Jestem szczęśliwa!" "Shinnen omedeto! Kurisumasu omedato!" "Wesołych świąt i Szczęsliwego Nowego Roku" to drugie takie na czasie ^^ dawajcie jak najwiecej propozycji potem sie przyda jak nie bedziemy mogli sobie opisu znaleźć | |
|
| |
Urlike Nowicjusz
Liczba postów : 113 Registration date : 24/09/2007
| Temat: Re: Japońskie opisy gg Sob Gru 22, 2007 5:38 pm | |
| Za to na czasie stokrotne dzięki | |
|
| |
Yoko Stały Bywalec
Liczba postów : 79 Age : 31 Registration date : 27/07/2007
| Temat: Re: Japońskie opisy gg Nie Gru 23, 2007 10:39 am | |
| tez mam pare Haya karo waru karo -śpiesz się powoli Kokoro-ni jo-o orosi -Zamknij na klucz to, co naprawdę myślisz Sannin yoreba Monju-no chie - co dwie głowy to nie jedna Deru kugi-wa - Gwoźdź, który wystaje będzie wbity w ścianę | |
|
| |
kamikaze Początkujący
Liczba postów : 1 Registration date : 25/05/2008
| Temat: Re: Japońskie opisy gg Nie Maj 25, 2008 9:38 am | |
| to może ja coś tu dorzuce: Akujo no fuka-nasake - Brzydkie kobiety są bardziej namiętne Hito wa mikake ni yoranu mono - Jeśli chodzi o ludzi, pozory mylą (dosł.: Ludzie nie są tacy, jak się zdają) Kiite gokuraku mite jigoku - Fantazja czasem ponosi, inne tłumaczenie: Brzmi jak raj, ale piekło gdy się przyjrzysz Musume o miru yori, haha o miyo - Patrz na matkę zamiast na córkę Nyobo to tatami wa atarashi ho ga yoi - Żona i tatami są najlepsze gdy nowe Sake wa honshin o arawasu - Pijani ludzie ujawniają swą prawdziwą naturę (In vino veritas Shojiki mo baka no uchi - Być zbyt uczciwym to głupota | |
|
| |
nanaka V.I.P
Liczba postów : 1012 Age : 29 Registration date : 24/05/2008
| Temat: Re: Japońskie opisy gg Sob Wrz 27, 2008 7:18 pm | |
| ja mam kilka takich tekstow;D: kodomo ni taisuru oya no aijo wa yori mo tsuyoi desu- milość rodzicow do dzieci jest silniejsza niz wszystko inne tsuki no akari de nami ga hikatte imasu- fale lśnią w świetle księżyca itsu datte futari wa hitori ja nai...- miłość to nie rozpaczliwe łzy choć tak może zdawać się... Ikiteru imi wo kangaeta kedo wakaranai...- Myślałam kiedyś nad sensem istnienia... jeszcze kiedys dodam wiecej jak nie zapomne narazie tylko cztery | |
|
| |
Juliab4 Początkujący
Liczba postów : 14 Registration date : 01/04/2009
| Temat: Re: Japońskie opisy gg Sro Kwi 01, 2009 7:08 pm | |
| Podbijam A macie coś tego typu zdania? : Jest mi smutno... Nie pisać ! Mam doła itp? Albo jeszcze inne? | |
|
| |
efree V.I.P
Liczba postów : 1171 Registration date : 28/03/2009
| Temat: Re: Japońskie opisy gg Nie Kwi 05, 2009 5:51 pm | |
| hej jak chcecie to moge wam te opisy napisać hiraganą i kanji (tak zwanymi krzaczkami) | |
|
| |
Yuka Początkujący
Liczba postów : 21 Registration date : 23/02/2009
| Temat: Re: Japońskie opisy gg Pon Kwi 06, 2009 7:58 pm | |
| też mam pare: Uchigawa ni tomaru Rusoku – pojedyncza świeca nadal we mnie płonie (chyba)
Izen toschite schinbiyoru Kodaku – uczucie samotności mnie dopadło
Tarinai kotoba no kubomi wo nanide umetariin darou – czy mogę zasypywać to pustymi słowami
Semete Hume no naka de jiyun ni oyogetara Anna sora Mo iranai no ni – tak długo jak będziemy razem pływać w naszych snach nie potrzebujemy nieba
moje ulubione: Mon wakaranai yo – nie wiem nic
sabishiku nanka nai deshou Datte anata ga sabishii toki, boku mo sabishii n da yo-coś w stylu że jak ty jesteś samotny/a to ja też
ashita anata no kimochi ga hanarete mo kitto kawarazu ai shiteiru - Nawet jeśli jutro twoje uczucia zbledną, Będę cię kochał bez wytchnienia
ashita anata ni boku ga mienakute mo kitto kawarazu ai shiteiru - Nawet jeśli jutro już mnie nie zobaczysz, Będę cię kochał bez wytchnienia. | |
|
| |
Juliab4 Początkujący
| Temat: Re: Japońskie opisy gg Wto Kwi 07, 2009 5:55 pm | |
| Świetne, świetne Proszę o następne Gdy ja jakiś fajny tekst z openingu znajdę to napiszę | |
|
| |
AngelOfDarkness Początkujący
Liczba postów : 16 Age : 30 Registration date : 14/04/2009
| Temat: Re: Japońskie opisy gg Wto Kwi 14, 2009 3:17 pm | |
| "Itsuka mita yume no tsudzuki Kimi ga mireru you ni"
"...i kiedyś zobaczysz kontynuację swego snu" | |
|
| |
Juliab4 Początkujący
| Temat: Re: Japońskie opisy gg Wto Kwi 21, 2009 9:08 pm | |
|
Ostatnio zmieniony przez Juliab4 dnia Pią Lis 26, 2010 8:05 pm, w całości zmieniany 1 raz | |
|
| |
Ai Początkujący
Liczba postów : 2 Registration date : 24/04/2009
| Temat: Re: Japońskie opisy gg Pią Kwi 24, 2009 7:37 pm | |
| Hej! Koi ga akaku fukaku yoru wo someteku... Uczucia które czerń nocy zamienią w szkarłat... To z openingu Karin:) Nie wiem czy sie nadaje na opis ale mi sie podoba:) | |
|
| |
Juliab4 Początkujący
| Temat: Re: Japońskie opisy gg Sro Maj 06, 2009 4:32 pm | |
| . A to z openingu Kuroshitsuji )
Ostatnio zmieniony przez Juliab4 dnia Pią Lis 26, 2010 8:05 pm, w całości zmieniany 1 raz | |
|
| |
Mello Początkujący
Liczba postów : 38 Age : 28 Localisation : Gdańsk Registration date : 17/06/2009
| Temat: Re: Japońskie opisy gg Sob Cze 20, 2009 5:30 pm | |
| - Nuria napisał:
- "Honto wa kirai? Suki? Mousou na no?" - to jest "czy to naprawdę nienawiść? Miłość? Czy tylko paranoja?"
Czy to z ''Sakura Kiss''...? Z openingu Ouranu...? | |
|
| |
Juliab4 Początkujący
| Temat: Re: Japońskie opisy gg Sro Wrz 02, 2009 1:05 pm | |
|
|
| |
Juliab4 Początkujący
| Temat: Re: Japońskie opisy gg Nie Wrz 20, 2009 5:38 pm | |
| Bum Bum Podbijam... Bo fajny temat. Dodawajcie jakieś opisy! Kimi no yuku miohi wa kimi ni shika wakaranai- Tylko ty znasz ścieżkę, którą chcesz podążać Bokura wa mirai e mukau yuuki wo Hoshigatte kako ni mayou - Wędrujemy wśród przeszłości pragnąc odwagi, by móc stawić czoła przyszłości Ikutsu no doa hiraku no deshou Sagashi mono doko ni aru? - Ile jeszcze musimy otworzyć drzwi aby odnaleźć to, czego szukamy? Z openingu (Padora Hearts ) | |
|
| |
nanaka V.I.P
| Temat: Re: Japońskie opisy gg Pon Wrz 21, 2009 5:47 am | |
| Tooi sonzai da to wakaru yo. - Wiem, że sie roznimy. | |
|
| |
efree V.I.P
Liczba postów : 1171 Registration date : 28/03/2009
| Temat: Re: Japońskie opisy gg Pon Wrz 21, 2009 6:58 pm | |
| niezle ale powinnas cos dodac np wiem ze sie różnimy ale i wymysl cos dalej po japonsku "ale" to kedo albo keredo albo keredomo do wyboru do koloru | |
|
| |
Juliab4 Początkujący
| Temat: Re: Japońskie opisy gg Pon Wrz 21, 2009 8:36 pm | |
|
Ostatnio zmieniony przez Juliab4 dnia Pią Lis 26, 2010 8:06 pm, w całości zmieniany 1 raz | |
|
| |
nanaka V.I.P
| Temat: Re: Japońskie opisy gg Wto Wrz 22, 2009 12:03 pm | |
| - efree napisał:
- niezle ale powinnas cos dodac np wiem ze sie różnimy ale i wymysl cos dalej
Nie narzekac!! xD Jak chcesz to wykorzystac to se sam dopisz xD __________________________________________________ Dare mo dare mo shiranai himitsu. - Sekret o ktorym nikt nikt nie wie | |
|
| |
Sponsored content
| Temat: Re: Japońskie opisy gg | |
| |
|
| |
| Japońskie opisy gg | |
|