| Dlaczego Japonia ? | |
|
+28Kaze nanaka Micharu Hinatka Nagisa patsok Yumi11254 Molcia1994 MAKabra_88 efree Yuko Orochimaru Sehaenne romanka Ridiia Urlike Kaasha Misuzu BarakaPL Yoko Eriko Tenshi Shilay Bijuu Kamiru Yvetta Kanarek Songo-chan Admin 32 posters |
|
Autor | Wiadomość |
---|
Yuko Początkujący
Liczba postów : 49 Registration date : 03/02/2009
| Temat: Re: Dlaczego Japonia ? Sob Lut 07, 2009 8:16 pm | |
| A ja tak szczerze mówiąc to nie wiem. Jak zaczęłam oglądać anime (Naruto) to się też zaczęłam interesować Japonią. Wujek zna mniej więcej język, więc zaczęłam go wypytawać. Kolejnego dnia zaczęłam nauke języka. W między czasie uczyłam się jeszcze rysować mangę. I jak akurat oglądałam filmik o rysowaniu mangi to usłyszałam muzykę. Powaliło mnie na kolana. Piosenka An Cafe - Wagamama Koushin Kyoku. Od razu zaczęłam szukać o tym zespole. I polubiłam J-rocka. A potem chciałam zrobić sobie jaką fryzurę "Na Japończyka" i znalazłam to forum. A dalej nie wiem jak będzie. Wiem tylko jedno. Japonia pozostanie na zawsze w moim sercu. | |
|
| |
efree V.I.P
Liczba postów : 1171 Registration date : 28/03/2009
| Temat: Re: Dlaczego Japonia ? Nie Kwi 05, 2009 11:43 am | |
| ja zaczołem swoją przygodę z japonią od anime po dłuższym oglądaniu zaczołem się interesować językiem. szybko znalazłem stronke www.japonka.pl (szczerze polecam)z której uczyłem i uczę się dalej japońskiego (z widocznymi efektami) no i później było już z górki słuchanie japońskiej muzyki uczenie się historii tego kraju,oraz po wielu kłótniach z rodzicami przemeblowanie pokoju na styl japoński. oczywiście nie odrazu najpierw małe żeczy takie jak bambusowa żaluzja do okna, mała fontanna, specjalny zestaw na parzenie herbaty (żadko go używam przeważnie to dekoracja), później były większe operacje jak wymiana szafy, wyłożenie podłogi specjalną matą, udekorowanie ścian, sprzedaż łóżka (zastąpienie go tatami i futon przydaje się jak ktoś ma tak mały pokój jak ja składasz materac i do szafy dzięki temu jest naprawde sporo miejsca) i kila detali których nie będe tutaj pisał. całe przemeblowanie zajeło mi 2 lata (oczywiście kiedy mam przypływ gotówki to dalej pokój upiększam)na dzielnicy uważają mnie za lekkiego dziwaka no ale cóż ja się tym zbytni nie przejmuję | |
|
| |
MAKabra_88 Początkujący
Liczba postów : 20 Age : 36 Localisation : nml Registration date : 26/03/2009
| Temat: Re: Dlaczego Japonia ? Wto Kwi 07, 2009 8:46 am | |
| | |
|
| |
efree V.I.P
| Temat: Re: Dlaczego Japonia ? Wto Kwi 07, 2009 7:38 pm | |
| oo tak te ich mundurki są super | |
|
| |
Molcia1994 Stały Bywalec
Liczba postów : 79 Age : 30 Registration date : 18/06/2009
| Temat: Re: Dlaczego Japonia ? Wto Cze 23, 2009 6:37 pm | |
| Zaczęłam oglądać anime i coraz bardziej zaczęłam poznawać życie tego kraju ( chodzi mi o tradycje, kulturę, tak jak wcześniej wspomniano - to, ze oni żyją zupełnie inaczej, niż my ) i zauroczył mnie ich język;) Uwielbiam Japonię!! | |
|
| |
Yumi11254 Początkujący
Liczba postów : 1 Registration date : 02/08/2009
| Temat: Re: Dlaczego Japonia ? Nie Sie 02, 2009 8:00 am | |
| - Molcia1994 napisał:
- Zaczęłam oglądać anime i coraz bardziej zaczęłam poznawać życie tego kraju ( chodzi mi o tradycje, kulturę, tak jak wcześniej wspomniano - to, ze oni żyją zupełnie inaczej, niż my ) i zauroczył mnie ich język;)
Uwielbiam Japonię!! U mnie zaczęło się od gry NFS Carbon i od postaci Yumi, potem zostałam maniaczką Tokio Driftu...i się zaczęło. Nie słucham popularnej w Japonii muzyki J- rock ani J-pop tylko właśnie J-hip-hop/J-rap. | |
|
| |
patsok Nowicjusz
Liczba postów : 131 Age : 29 Localisation : Jaworzno Registration date : 26/04/2009
| Temat: Re: Dlaczego Japonia ? Wto Sie 25, 2009 4:58 pm | |
| u mnie zainteresowanie japonia zaczelo sie nagle, ogladajac anime tak sobie pomyslalem jak fajnie by bylo gdybym mogl ogladac bez napisow, bez dubbingu czy lektora, do tego masa mangi (cos na nude ;p) + mozliwosc studiowania japonistyki, zostanie nauczycielem japonskiego itd. ;p | |
|
| |
efree V.I.P
| Temat: Re: Dlaczego Japonia ? Wto Sie 25, 2009 6:05 pm | |
| no sa szanse ze ci sie uda | |
|
| |
Nagisa V.I.P
Liczba postów : 726 Age : 32 Localisation : Łódź Registration date : 25/09/2009
| Temat: Re: Dlaczego Japonia ? Pon Paź 12, 2009 2:25 pm | |
| Ja też zaczęłam niepozornie. Otóż, miałam okienko na informatyce i koleżanka zaczęła oglądać jakieś anime. Spodobało mi się, i w domciu zaczęłam to anime oglądać od pierwszego odcinka (teraz wiem, że to było Naruto ). Niestety, nie miałam głośników i czytałam tylko napisy. Jednakże w święta dostałam owe głośniki i się zaczęło^^ gdy usłyszałam pierwsze dźwięki openingu i dalej dialogi, po prostu odpłynęłam Ten język mnie zauroczył! Dalej to było już z górki - japonka.pl, różne stronki o kulturze i obyczajach, zakup gadżetów typu bonsai, zestaw do parzenia cherbaty etc. | |
|
| |
Hinatka Początkujący
Liczba postów : 22 Age : 30 Localisation : Łódź Registration date : 13/12/2009
| Temat: Re: Dlaczego Japonia ? Pon Gru 14, 2009 10:19 am | |
| Ja zaczęłam się interesować Japonią, podobnie jak wszyscy - od anime | |
|
| |
efree V.I.P
| Temat: Re: Dlaczego Japonia ? Wto Gru 15, 2009 8:12 pm | |
| heh no to bardzo orginalnie | |
|
| |
Nagisa V.I.P
| Temat: Re: Dlaczego Japonia ? Wto Gru 15, 2009 10:00 pm | |
| też tak sądzę | |
|
| |
Micharu Początkujący
Liczba postów : 1 Registration date : 07/01/2010
| Temat: Re: Dlaczego Japonia ? Czw Sty 07, 2010 2:12 pm | |
| U mnie również zaczęło się od anime, a dokładniej Sailor Moon, lecącej wówczas na polsacie. Potem doszło do tego DB i pierwsza manga o tym samym tytule (wtedy kupowana przez mojego tatę - również fana ^^). Długo zostawałam na poziomie anime i mangi. Lubię zwłaszcza tę drugą. Potem zaczęło się serfowanie po internecie i szukanie nowych tytułów. Podobał mi się też język tego kraju. Dzisiaj interesuje mnie głównie kultura Japonii, uczę się tego języka i mam nadzieję, kiedyś tam zagościć. Lubię również muzykę oraz sztuki walki. Podobają mi się również filmy nakręcone przez legendarnych reżyserów oraz horrory. Interesuje mnie również religia owego kraju. Czyli tak naprawdę cały misz masz | |
|
| |
nanaka V.I.P
Liczba postów : 1012 Age : 29 Registration date : 24/05/2008
| Temat: Re: Dlaczego Japonia ? Czw Sty 07, 2010 4:24 pm | |
| widze ze anime to juz tradycja witamy na forum | |
|
| |
Nagisa V.I.P
| Temat: Re: Dlaczego Japonia ? Czw Sty 07, 2010 6:50 pm | |
| No, dokładnie. Masz szczęście Micharu że twój tata też fan. Pewno wspiera cie finansowo | |
|
| |
efree V.I.P
| Temat: Re: Dlaczego Japonia ? Wto Mar 02, 2010 7:28 pm | |
| a to nigdy nic nie wiadomo | |
|
| |
Kaze Super Usher
Liczba postów : 203 Age : 32 Localisation : Gliwice Registration date : 29/08/2010
| Temat: Re: Dlaczego Japonia ? Wto Lis 30, 2010 6:35 pm | |
| ja również zacząłem się interesować Japonią od anime | |
|
| |
fardar Nowicjusz
Liczba postów : 132 Age : 32 Registration date : 30/08/2010
| Temat: Re: Dlaczego Japonia ? Wto Lis 30, 2010 7:44 pm | |
| | |
|
| |
kajkoszka Początkujący
Liczba postów : 4 Localisation : Norwegia Registration date : 26/02/2011
| Temat: Re: Dlaczego Japonia ? Sob Lut 26, 2011 12:34 pm | |
| Zawsze interesowała mnie kultura orientu, ale prawdziwa miłość do tego kraju właśnie się zaczęła po króciutkim pobicie w Japonii jestem zafascynowana wszystkim co Japońskie. Język, obyczaje, historia, religia i oczywiście ludzie. Nigdzie nie czułam się tak dobrze. Wspaniale było przebywać wśród Japończyków w metrze gdy jadą do pracy. Każda chwila była dla mnie i męża wyjątkowa. Dlatego szukam tu podobnych sobie maniaków Japonii. Pozdrawiam | |
|
| |
fardar Nowicjusz
Liczba postów : 132 Age : 32 Registration date : 30/08/2010
| Temat: Re: Dlaczego Japonia ? Sob Lut 26, 2011 9:12 pm | |
| Witamy Kajkoszka na forum . | |
|
| |
nanaka V.I.P
Liczba postów : 1012 Age : 29 Registration date : 24/05/2008
| Temat: Re: Dlaczego Japonia ? Sob Lut 26, 2011 9:33 pm | |
| Tak, witamy. Trafiłaś w idealne miejsce ^^ | |
|
| |
efree V.I.P
| Temat: Re: Dlaczego Japonia ? Nie Lut 27, 2011 1:29 pm | |
| witam kolejną osobę która już była w tym cudownym kraju mam nadzieję że na forum się nie rozczarujesz a jeśli miałabyś ochotę to nie odmówiłbym jakbyś wstawiła kilka zdjęć z Jap | |
|
| |
Arinori Początkujący
Liczba postów : 2 Registration date : 08/05/2011
| Temat: Re: Dlaczego Japonia ? Pią Maj 13, 2011 4:32 pm | |
| Głównie Anime,Manga,Muzyka,Kuchnia,Style,Fryzury no i język ;d | |
|
| |
Akarui_Misaki Super Usher
Liczba postów : 218 Age : 27 Localisation : Tbg xd Registration date : 29/11/2010
| Temat: Re: Dlaczego Japonia ? Czw Sie 11, 2011 12:45 pm | |
| - Arinori napisał:
- Głównie Anime,Manga,Muzyka,Kuchnia,Style,Fryzury no i język ;d
I tu się zgodzę ! | |
|
| |
Sponsored content
| Temat: Re: Dlaczego Japonia ? | |
| |
|
| |
| Dlaczego Japonia ? | |