| Dlaczego Japonia ? | |
|
+28Kaze nanaka Micharu Hinatka Nagisa patsok Yumi11254 Molcia1994 MAKabra_88 efree Yuko Orochimaru Sehaenne romanka Ridiia Urlike Kaasha Misuzu BarakaPL Yoko Eriko Tenshi Shilay Bijuu Kamiru Yvetta Kanarek Songo-chan Admin 32 posters |
|
Autor | Wiadomość |
---|
Admin Admin
Liczba postów : 121 Age : 33 Localisation : Chicago Registration date : 03/05/2007
| Temat: Dlaczego Japonia ? Nie Maj 06, 2007 5:04 pm | |
| Witam ! Co Was przekonalo do tego kraju ?! Za co lubicie ten kraj ?! | |
|
| |
Songo-chan Początkujący
Liczba postów : 12 Age : 35 Registration date : 05/05/2007
| Temat: Re: Dlaczego Japonia ? Nie Maj 06, 2007 5:12 pm | |
| Za co?! Za anime i mangi oczywiście xD Takie cóś fajnego to tylko japończycy mogli wymyślić =P | |
|
| |
Kanarek Moderator
Liczba postów : 68 Age : 34 Localisation : Okinawa Registration date : 04/05/2007
| Temat: Re: Dlaczego Japonia ? Pon Maj 07, 2007 11:33 am | |
| Za ich kulturę, za życie całkiem inne od naszego (czasem lepsze, czasem gorsze). Za to, że nie obawiają się nowych wyzwań, wymyślania nowych technologii. Za piękne kobiety, za wielkie możliwości rozwoju i wiele by tu jeszcze tego wymieniać. A w ogóle podoba mi się | |
|
| |
Yvetta Stały Bywalec
Liczba postów : 56 Localisation : K-ce/Chicago Registration date : 03/05/2007
| Temat: Re: Dlaczego Japonia ? Pon Maj 07, 2007 4:34 pm | |
| Mnie urzekla ich historia, zwyczaje, kultura i... muzyka ^^ to sa te 4 najwazniejsze rzeczy. | |
|
| |
Kamiru Moderator
Liczba postów : 56 Age : 33 Localisation : Tokyo Registration date : 03/05/2007
| Temat: Dlaczego Japonia ? Sro Maj 09, 2007 6:05 pm | |
| A mnie zauroczyło to wszystko co wymieniliście ;D | |
|
| |
Shilay Bijuu Początkujący
Liczba postów : 3 Age : 33 Localisation : Edo Registration date : 12/05/2007
| Temat: Re: Dlaczego Japonia ? Nie Maj 13, 2007 12:47 pm | |
| A ja wybrałam Japonię za wymienione wcześniej plus jeszcze sztuki walki | |
|
| |
Tenshi Początkujący
Liczba postów : 33 Registration date : 22/05/2007
| Temat: Re: Dlaczego Japonia ? Sro Maj 23, 2007 5:45 am | |
| ja uwiebiam ten kraj za kulture, obyczaje i język No ijeszcze anime do tego dochodzi, ale to jest już drugorzędna rzecz | |
|
| |
Eriko Nowicjusz
Liczba postów : 102 Age : 33 Registration date : 25/07/2007
| Temat: Re: Dlaczego Japonia ? Wto Lip 31, 2007 1:06 pm | |
| Ja uwielbiam Japonie za piekno, kulture. Japończyków za świetne filmy, ludzi i ogólnie uwielbiam ten kraj :* za całokształt | |
|
| |
Yoko Stały Bywalec
Liczba postów : 79 Age : 31 Registration date : 27/07/2007
| Temat: Re: Dlaczego Japonia ? Sob Sie 04, 2007 6:46 pm | |
| Ja zawsze byłam fanką horrów... Bardzo spodobały mi się zwłaszcza japońskie. Zaczełam oglądać więcej filmow z Kraju Kwitnącej Wiśni, potem zainteresowałam się muzyką i jakoś wszystko samo dalej się potoczyło Lecz już wcześniej miałam sentyment do tego kraju. Wszystko co orientalne zawsze mi się podobało:)) | |
|
| |
BarakaPL Początkujący
Liczba postów : 5 Age : 49 Registration date : 06/08/2007
| Temat: Re: Dlaczego Japonia ? Pon Sie 06, 2007 8:49 am | |
| Japonia zauroczyła mnie swoim pięknem i kulturą.Nie wiem...ale ten kraj i Ci ludzie mają coś takiego w sobie, że człowiek chce poznawać ten kraj cały czas i odkrywać coś czego na pewno nie znajdziemy w PL...
Lubię ich stare filmy o samurajach, podobają mi się Japonki, ich język choć czasem brzmi śmiesznie jest super...No i za to że mają wspaniale rozwinięty kraj.
Ehhh wiele by można było tak pisać..
Pozdrawiam | |
|
| |
Misuzu Super Usher
Liczba postów : 220 Age : 30 Localisation : Bledzianów Registration date : 29/05/2007
| Temat: Re: Dlaczego Japonia ? Pią Sie 10, 2007 8:51 am | |
| a ja uwielbiam ten kraj za mange i anime, za język xD, za wspaniałość klulurę za samurajów i za wszystko co było wymienione wzej xD | |
|
| |
Kaasha Początkujący
Liczba postów : 10 Age : 37 Registration date : 05/06/2007
| Temat: Re: Dlaczego Japonia ? Czw Wrz 20, 2007 10:11 pm | |
| Dlaczego?? Hmm dobre pytanie.... Bo wszystko zaczęło się od jednego filmu, potem muzyka (do tego filmu była oczywiście japońska jak i cały film- teraz go ubóstwiam xD), potem kultura i tak jakoś wyszło Ale żeby nie było, że ja jestem jakąś maniaczką to powiem- lubię też inne państwa azjatyckie oczywiście (no dobra może jednak jestem tą maniaczką xD) Muzyka mnie najbardziej fascynuje i filmy, dramy | |
|
| |
Urlike Nowicjusz
Liczba postów : 113 Registration date : 24/09/2007
| Temat: Re: Dlaczego Japonia ? Pon Wrz 24, 2007 7:42 pm | |
| Hmm... zaczęło się od anime. Najpierw, kiedy miałam 7 lat oglądałam DB Zimą tego roku zaczęłam oglądać Naruto, które nieziemsko mnie urzekło Zaczęłam oglądać coraz to inne anime. Wystko oglądałam z oryginalnym lektorem i napisami. Po jakims czasie zauważyłam, że słówka bardzo łatwo wchodzą mi do głowy zaczęłam je stosować, niedługo trwało, abym zaczęła szukac lekcji w Internecie. Początkowo ćwiczyłam samą kaligrafię, jednak szybko znalazłam stronę japonka.pl i stamtąd uczyłam się podstaw gramatyki i większej ilości słówek. Niedługo potem zakupiłam sobie na moje 14 urodziny książkę Naoi Fujity "Mówimy po japońsku". Oprócz tego czytałam trochę o kulturze, stosunkowo niedawno zaczęłam czytać mangi. Teraz poszukuję jakiejś ciekawej literatury japońskiej o wszelkich źródeł zawierające informacje o kulturze. I tak to się ciągnie | |
|
| |
Ridiia Początkujący
Liczba postów : 18 Registration date : 03/06/2007
| Temat: Re: Dlaczego Japonia ? Nie Paź 07, 2007 1:25 pm | |
| Ja sie urodzilam z zamilowaniem do tego kraju Juz od najmlodszych lat, pamietam ze dawalam znaki uwielbienia tego kraju i zostalo tak do dzis.. Mija juz 13 lat od momentu kiedy bzikowalam na punkcie Japonii i niech zostanie tak dalej, moze kiedys na prawde bede kims | |
|
| |
Yoko Stały Bywalec
| Temat: Re: Dlaczego Japonia ? Pon Paź 08, 2007 6:01 pm | |
| - Ridiia napisał:
- Ja sie urodzilam z zamilowaniem do tego kraju Juz od najmlodszych lat, pamietam ze dawalam znaki uwielbienia tego kraju i zostalo tak do dzis.. Mija juz 13 lat od momentu kiedy bzikowalam na punkcie Japonii i niech zostanie tak dalej, moze kiedys na prawde bede kims
13? gratulacje ciekawe, ile będzie trwał moj bzik jak na razie utrzymuje się dobry rok x] | |
|
| |
Ridiia Początkujący
| Temat: Re: Dlaczego Japonia ? Wto Paź 09, 2007 3:48 pm | |
| Tak, 13lat, ale musze przyznac, choc boje sie ze czasami mi to minie, chociaz 13letnia obsesja nie moglaby sie skonczyc w 1 dzien . Pomimo ze duzo osob z tego powodu mnie wysmiewa nadal uwielbienie trwa. Nie wiem dlaczego dla innych jest to powod do wysmiewania . | |
|
| |
Urlike Nowicjusz
| Temat: Re: Dlaczego Japonia ? Sro Paź 10, 2007 3:42 pm | |
| A tam! Nie ma co się przejmować tymi wyśmiewaniami 13 lat? łaaaaadnie ^____^ Kiedy będziesz świętować jakąś rocznicę/jubileusz, czy jak to inaczej nazwać? ^.^ | |
|
| |
Ridiia Początkujący
| Temat: Re: Dlaczego Japonia ? Nie Paź 14, 2007 7:07 am | |
| Na pewno jest wiecej takich osob jak ja, wiec dla mnie to nic nadzwyczajnego . M... wyprawiac cos? raczej nie mam z kim . | |
|
| |
Yoko Stały Bywalec
| Temat: Re: Dlaczego Japonia ? Wto Paź 16, 2007 6:13 pm | |
| hehehe no, wlasnie... do mnie kumpelki mowią, że mam obsesję i że jestem niezłą maniaczką (i że nadaję się do psychitryka, ale to juz z innych powodow xD) mam nadzieję, ze i mnie to nie minie.... | |
|
| |
Urlike Nowicjusz
| Temat: Re: Dlaczego Japonia ? Wto Paź 16, 2007 7:10 pm | |
| Mi też mówią, że mam manię i niech już lepiej jadę sobie do tej Japonii i dam im święty spokój xD Hehe, a kiedyś pojadę ;p i dopiero za mną zatęsknią i za moją mango-animo-językową manią ;p ^^ | |
|
| |
romanka Początkujący
Liczba postów : 38 Age : 32 Registration date : 08/06/2008
| Temat: Re: Dlaczego Japonia ? Czw Cze 12, 2008 11:39 am | |
| Ja rowniez jak wy mam manie na punkcie japoni i sie bardzo ciesze z tego powodu bo Kocham japonie i tego nic ani nikt nie zmieni Moja mania zaczeła sie od muzyki jak spodobała mi sie jeden piosenkarz oczywiscie japonski(jest boski) ale rowniez podoba mi sie ten jezyk i ludzie ktorzy sa bardzo pogodni | |
|
| |
Misuzu Super Usher
Liczba postów : 220 Age : 30 Localisation : Bledzianów Registration date : 29/05/2007
| Temat: Re: Dlaczego Japonia ? Sro Sie 13, 2008 8:31 am | |
| 13 lat ładnie. Moja mania sie utrzymuje chyba z 2 rok.. | |
|
| |
Sehaenne Początkujący
Liczba postów : 28 Age : 34 Localisation : Puławy Registration date : 10/09/2007
| Temat: Re: Dlaczego Japonia ? Pią Sie 29, 2008 11:55 am | |
| Nom u mnie się zaczeło od komiksów, kiedyś moja kuzynka przyniosła pare tomów to sobie pożyczyłam. Po pierwszej serii zaczełam się zastanawiać co to jest ta "manga" A potem to już łatwo sobie wyobrazić, bo jak manga to anime, anime => jmusic, jmusic=>> Gackt!, potem dramy, filmy, gry i nauka języka; nie wiem jak to będzie dalej, ale wszystko jest na dobrej drodze do ... Hyhyhy się zobaczy! xD | |
|
| |
Orochimaru Początkujący
Liczba postów : 1 Registration date : 16/09/2008
| Temat: Re: Dlaczego Japonia ? Wto Wrz 16, 2008 3:07 pm | |
| Ze mną było bardzo podobnie. Tylko , że u mnie cała chistoria zaczeła się od anime. | |
|
| |
Misuzu Super Usher
| Temat: Re: Dlaczego Japonia ? Nie Lis 02, 2008 4:01 pm | |
| O Sehaenne to ja teraz jestem na etapie j-rock xD i mam drame na oku do obejrzenia anime tez sie oglada wiadomo.tylko juz mniej. No i juz od dawna zabieram sie za nauke języka xD Ah.. ta Japonia... zawraca w głowie. Ale powiem wam, że to juz nie przejdzie. Nie ma mowy, zeby mnie po dwóch a za niedługo trzech latach miała przejść mania na Japonię. To jest jak... nowotwór xD RAz zaatakuje juz nie da sie wyleczyc hehe No tak. Głupie porównanie xD | |
|
| |
Sponsored content
| Temat: Re: Dlaczego Japonia ? | |
| |
|
| |
| Dlaczego Japonia ? | |
|