| Strony do nauki Nihongo | |
|
+17Mikurusia :3 Nami patsok efree mazoku Naggaroth romanka Yoko Urlike Eriko HI MIZU KAZE TSUCHI Tenshi Misuzu Aki kocha Hiro ^^ Kamiru Kari-chan=^^= Kanarek 21 posters |
|
Autor | Wiadomość |
---|
Kanarek Moderator
Liczba postów : 68 Age : 34 Localisation : Okinawa Registration date : 04/05/2007
| Temat: Strony do nauki Nihongo Pią Maj 04, 2007 12:03 pm | |
| Wpisujcie w tym temacie stronki, które polecacie do nauki tego jezyka. Ja polecam stronkę www.japonka.pl Aktualnie znajduje sie tam 32 (bodajże) lekcje dostosowane do poziomu nauki, posegregowane tematycznie. Dzieki forum zawsze możne poradzić się kogoś bardziej doświadczonego, albo rozwiązać jakiś problem. Do każdej lekcji dołączone są takze testy sprawdzające posiadaną wiedzę. Naprawdę dobry sposób nauki, szczególnie dla tych, którzy nie mają czasu lub pieniędzy na kursy. Zapewne niektórzy z was znają tą stronkę (może wszyscy). Przedstawiajcie inne strony tego typu. Możecie też wpisywać tutaj materiały jakie posiadacie, lub jakie znacie pomocne w nauce. | |
|
| |
Kari-chan=^^= Nowicjusz
Liczba postów : 131 Age : 32 Localisation : Asahigawa xD Registration date : 03/05/2007
| |
| |
Kamiru Moderator
Liczba postów : 56 Age : 33 Localisation : Tokyo Registration date : 03/05/2007
| Temat: Strony do nauki Nihongo Pią Maj 04, 2007 1:15 pm | |
| Ja tez bym polecal dla tych co dopiero zaczynaja tak to jest niezla ale jak juz sie troche wtajemniczymy to szybko sie to przerobi i po stronce/;P ZAPRASZAM!!!
na nowy dzial "nihon no kaiwa" tam gadamy tylko po japonsku jesli cos bedzie niejasne mozemy sobie pomagac tlumaczac nieznane nam wczesniej slowka.
ZAPRASZAM!!! | |
|
| |
Kanarek Moderator
Liczba postów : 68 Age : 34 Localisation : Okinawa Registration date : 04/05/2007
| Temat: Re: Strony do nauki Nihongo Sob Maj 05, 2007 9:58 am | |
| Jeśli chodzi o materiały, to od niedawna jestem w posiadaniu paczki "Penpen Japanese". Służy ona do nauki kany i jest w języku angielskim. szczerze?? Nie mam pojęcia co tam w ogóle jest, bo mam własny (no może nie do końca ) sposób na naukę i powtarzanie alfabetu. Jednak jeśli ktoś to zna i chciałby mieć, to mogę wysłać. Podajcie tylko maila | |
|
| |
Aki kocha Hiro ^^ Początkujący
Liczba postów : 20 Localisation : TOKYO ^_^ Registration date : 01/06/2007
| Temat: Re: Strony do nauki Nihongo Pią Cze 01, 2007 5:35 pm | |
| | |
|
| |
Misuzu Super Usher
Liczba postów : 220 Age : 30 Localisation : Bledzianów Registration date : 29/05/2007
| Temat: Re: Strony do nauki Nihongo Pią Cze 01, 2007 6:11 pm | |
| wow masz znajomych Japonczyków? Super [zazdroszcze] xD ale tak to łatwiej sie czegos nauczyc Ty mozesz ich polskiego nauczyc | |
|
| |
| Temat: Re: Strony do nauki Nihongo Pią Cze 01, 2007 6:59 pm | |
| hehe próbuję ich uczyć polskiego, ale przychodzi im to z trudem, tzn. chcą, ale nie potrafią XD "hoshii desu, dekinai " | |
|
| |
Misuzu Super Usher
Liczba postów : 220 Age : 30 Localisation : Bledzianów Registration date : 29/05/2007
| Temat: Re: Strony do nauki Nihongo Pią Cze 01, 2007 7:14 pm | |
| aha. Ale przexcież ś,ć,ł powinni umiec wypowiedzieć ;> A umieja juz coś? Napewno ich nauczysz zacznij od prostych słów A co to znaczy "hoshii desu, dekinai"?? | |
|
| |
| Temat: Re: Strony do nauki Nihongo Pią Cze 01, 2007 9:49 pm | |
| to znaczy to co napisałam wcześniej "chcą, ale niepotrafią" XD ... słodkie głupole noo... ^-^ Troche umieją, z tym, że jak oni to wypowadają >_____< gruszka - gurusuka XD szkoda -sukoda, ale co nieco idzie zrozumieć. | |
|
| |
Tenshi Początkujący
Liczba postów : 33 Registration date : 22/05/2007
| Temat: Re: Strony do nauki Nihongo Sob Cze 02, 2007 5:11 am | |
| fajnie, że osobiście znasz Japończyków. Ja też znam kilku obcokrajowców, ale niestety nie z Japonii....Faktycznie z tą wymową różnie to bywa. Jeden z tychludzi co znam- Bułgar chciał powiedzieć "posiekana pietruszka" bo podawał nam przepis. POwiedział za to "posikana pietruszka" nie zorientował sie bo był pewien że dobrze wypowiedział | |
|
| |
Misuzu Super Usher
| Temat: Re: Strony do nauki Nihongo Sob Cze 02, 2007 12:52 pm | |
| ee zrozumiało by sie my jesteśmy bystrzy ja tez znam kilku Anglików ale Japończyków tez bym chciała poznać Może kiedyś kogoś poznam haha dobre z ta pietruszką XD | |
|
| |
Kanarek Moderator
| Temat: Re: Strony do nauki Nihongo Sob Cze 02, 2007 3:03 pm | |
| Z poznaniem Japończyków nie jest ciężko. Nie trzeba znać ich osobiście. Wystarczy włączyć Skype'a i szukać. Sam w ten sposób poznałem kilka osób. szczerze mówiąc są oni bardzo chętni do rozmowy i pomocy. Jest tylko jeden warunek: sami musimy się przełamać i spróbować swoich umiejętności. Naprawdę polecam, można się wiele nauczyć. | |
|
| |
Misuzu Super Usher
| Temat: Re: Strony do nauki Nihongo Sob Cze 02, 2007 3:24 pm | |
| ja na Skypie wynalazłam taka jedną "Misuzu" i napisłam do nien wiadomość powitalna ale ona potem sie nie odezwała xD | |
|
| |
HI MIZU KAZE TSUCHI Początkujący
Liczba postów : 23 Registration date : 10/07/2007
| Temat: Re: Strony do nauki Nihongo Czw Lip 19, 2007 4:59 pm | |
| Ja uczę się z 3 słowników a jednym z nich jest właśnie japonka.pl, nawet o tym nie wiedziałem, że uczę się z tej strony, no ale przyznam że jest extra, nie ma co, dla początkującego to jest dobre źródło nauki | |
|
| |
Eriko Nowicjusz
Liczba postów : 102 Age : 33 Registration date : 25/07/2007
| Temat: Re: Strony do nauki Nihongo Czw Sie 09, 2007 7:56 am | |
| - Kanarek napisał:
- Wpisujcie w tym temacie stronki, które polecacie do nauki tego jezyka.
Ja polecam stronkę www.japonka.pl Aktualnie znajduje sie tam 32 (bodajże) lekcje dostosowane do poziomu nauki, posegregowane tematycznie. Dzieki forum zawsze możne poradzić się kogoś bardziej doświadczonego, albo rozwiązać jakiś problem. Do każdej lekcji dołączone są takze testy sprawdzające posiadaną wiedzę. Naprawdę dobry sposób nauki, szczególnie dla tych, którzy nie mają czasu lub pieniędzy na kursy.
Zapewne niektórzy z was znają tą stronkę (może wszyscy). Przedstawiajcie inne strony tego typu. Możecie też wpisywać tutaj materiały jakie posiadacie, lub jakie znacie pomocne w nauce. Arigato Bardzo dobra stronka i pomocna | |
|
| |
Urlike Nowicjusz
Liczba postów : 113 Registration date : 24/09/2007
| Temat: Re: Strony do nauki Nihongo Pon Wrz 24, 2007 7:16 pm | |
| - Eriko napisał:
Arigato Bardzo dobra stronka i pomocna No, musze się zgodzić! Dzięki niej stawiałam pierwsze kroki w japońskim i, mimo że przerwałam lekcje, muszę powiedzieć, że jest świetna! | |
|
| |
Eriko Nowicjusz
| Temat: Re: Strony do nauki Nihongo Sro Wrz 26, 2007 6:09 pm | |
| Tak dobra jest ta stronka ale teraz uczę się z podręczników | |
|
| |
Urlike Nowicjusz
Liczba postów : 113 Registration date : 24/09/2007
| Temat: Re: Strony do nauki Nihongo Sob Paź 20, 2007 10:59 am | |
| | |
|
| |
Eriko Nowicjusz
| Temat: Re: Strony do nauki Nihongo Czw Paź 25, 2007 8:28 pm | |
| nie pamiętam jak się nazywa ale wiem, że jest w niej tez słownik | |
|
| |
Yoko Stały Bywalec
Liczba postów : 79 Age : 31 Registration date : 27/07/2007
| Temat: Re: Strony do nauki Nihongo Pią Paź 26, 2007 6:17 pm | |
| - Urlike napisał:
- A z jakich konkretnie Eriko? Ja mam tylko ten Naoyi Fujity i już jestem w połowie...
Tu też jest ciekawa stronka. Trochę gramatyki: http://www.jansze.republika.pl/gj/spis.htm Tez uczę się z podrecznika Naoyi Fujity xD niestety do połowy jeszcze nie doszłam. | |
|
| |
romanka Początkujący
Liczba postów : 38 Age : 32 Registration date : 08/06/2008
| Temat: Re: Strony do nauki Nihongo Wto Cze 10, 2008 9:55 pm | |
| Ja zaczelam od nie dawna sie uczyc japonskiego i własnie sie ucze ze strony www.japonka .pl trudno mi jeszcze powiedziec czy to dobra strona ale narazie mi sie podoba Chcę sobie kupic ksiazke dla poczatkujacych ale nie wiem jaka podajcie swoje propzycje z jakich wy sie uczyliscie? | |
|
| |
Naggaroth Początkujący
Liczba postów : 49 Localisation : Gryfino Registration date : 01/04/2008
| Temat: Re: Strony do nauki Nihongo Wto Cze 17, 2008 11:56 am | |
| Hmm.. Ja obecnie ucze się z jakiegoś japońskiego podręcznika który dał mi moj nauczyciel japonczyk, ale zaczynałam od 'Język japoński dla początkujących' wydane przez Polsko-Japonska Wyzsza Szkole Technik Komputerowych, oraz 'Japonski w jeden miesiac' wydane przez firme PONS. W tym drugim na podstawie dialogow sa tlumaczone zasady. Jak na poczatek fajne, tylko ze nie ucza tam pisma. Ta pierwsza jest bardzo dobra. Jesli ją wykujesz, to juz sie jako tako dogadasz | |
|
| |
romanka Początkujący
Liczba postów : 38 Age : 32 Registration date : 08/06/2008
| Temat: Re: Strony do nauki Nihongo Nie Cze 22, 2008 11:55 pm | |
| Tak brdzo dziekuje wrescie ktos mi odpowiedział na moje pytanie | |
|
| |
mazoku Początkujący
Liczba postów : 1 Registration date : 12/11/2008
| Temat: Kurs podstaw japońskiego za darmo Sro Lis 12, 2008 3:14 pm | |
| polecam stronę www.japaneo.pl16 lekcji, audio, nauka hiragany, katakany, łącznie z rysowaniem znaczków, słowniki i ciekawe linki. Pozdrawiam wszystkich zakochanych w Japonii ^_^ | |
|
| |
Misuzu Super Usher
| Temat: Re: Strony do nauki Nihongo Sro Lis 12, 2008 3:48 pm | |
| Fajna. Ma przydatne linki do słowników japońskich ^^ | |
|
| |
Sponsored content
| Temat: Re: Strony do nauki Nihongo | |
| |
|
| |
| Strony do nauki Nihongo | |
|