| Gitarka Elektryczna | |
|
+8nanaka Nagisa Rinoa Molcia1994 efree The Raven ChibiAki Kanarek 12 posters |
|
Autor | Wiadomość |
---|
Kanarek Moderator
Liczba postów : 68 Age : 34 Localisation : Okinawa Registration date : 04/05/2007
| Temat: Gitarka Elektryczna Sob Cze 23, 2007 1:25 pm | |
| Siemka wszystkim. Dawno mnie nie było, ale szczerze mówiąc zapomniałem o forum Mam takie pytanko: Czy ktoś z Was gra na gitarce elektrycznej?? Bo ja chciałbym zacząć, tylko szczerze mówiąc kompletnie się na tym nie znam i chodzi mi o to, jaki sprzęt (oprócz gitary oczywiście) jest potrzebny żeby w ogóle można było grać. Ważne jest też, żeby wyszło to jak najtaniej, bo nie chcę wydawać kasy na coś, co może mi się znudzić. Jeśli chodzi o sam sprzęt, to co polecacie na początek, żeby nie trzeba było się męczyć z samymi ustawieniami. Aha, jakbym chciał podłączyć gitarę do kompika, to co muszę mieć w kompie (jakieś odpowiednie karty dźwiękowe i te takie bajery) i co oprócz gitary. Z góry dzięki za pomoc. Liczę na was | |
|
| |
ChibiAki Moderator
Liczba postów : 79 Age : 40 Localisation : Neverland Registration date : 12/05/2007
| Temat: Re: Gitarka Elektryczna Sob Cze 23, 2007 5:48 pm | |
| Na początek trzeba Ci wiosło i piec (gitarę i wzmacniacz) + kostka (niektórzy wolą grać palcami zwłaszcza na klasycznych gitarach), stroik gitarowy i dodatkowy komplet strun (tak na zapas). Co do gitary + PC chyba wystarczy karta dzwiekowa ktora oczywiscie ma możliwość podłączenia git. Ja osobiście nie robiłem takiej kombinacji. Aha jak podłączysz gitarke do PC do bedziesz mógł strić za pomocą oprogramowania co jest bardzo dokładne, ale stroik zawsze sie przydaje jak nie można uzyć PC. Jak coć to pisz, mam nadzieje że pomogłem | |
|
| |
Kanarek Moderator
Liczba postów : 68 Age : 34 Localisation : Okinawa Registration date : 04/05/2007
| Temat: Re: Gitarka Elektryczna Sob Cze 23, 2007 6:50 pm | |
| Dzięki wielkie, jasne, że pomogłeś. Niestety jeszcze trochę Cię pomęczę Taka pierwsza sprawa, to mógłbyś napisać takim zrozumiałym językiem do czego co służy?? Bo jak na razie to te urządzonka to dla mnie czarna magia I jeszcze jedno pytanko. Jaki byłby mniej więcej koszt takiego podstawowego sprzętu?? Bo napaliłem sie, ale znając moje szczęście to mnie na to nie stać. | |
|
| |
ChibiAki Moderator
Liczba postów : 79 Age : 40 Localisation : Neverland Registration date : 12/05/2007
| Temat: Re: Gitarka Elektryczna Sob Cze 23, 2007 7:12 pm | |
| Gitara wszyscy wiemy do czego to służy xD Wzmacniacz czyli Głośnik z wzmacniaczem. Podłanczasz do kontaktu + gitara i jazda. Kostka czyli takie piurko plastikowe do szarbania strun. Stroik to takie elektroniczne użadzonko ktore po tonie struny pokazuje w jakim stopniu jest rozstrojone. No i co tu by jeszcze hmm.... co do sprzetu PC to juz trzeba pogrzebac na stronach o komputerach albo w google. Ale i bedzie kosztować to ja nie wiem bo zalezy czy trzeba ci duża gitare czy mała ,a moze srednia. wszystko zalezy od tego jak jestes zbudowany itp. co do wzmacniacza to na poczatek najlepiej cos małego ale teraz nie orjentuje sie w cenach. Sam grałem ale ze 4 lata temu. Wole fortepian Pużniej cos dokładniej napisze na temat sprzetu bo musze udac sie w dal hen hen za góry xD | |
|
| |
Kanarek Moderator
| Temat: Re: Gitarka Elektryczna Sob Cze 23, 2007 7:19 pm | |
| Ooo, ChibiAki jesteś wielki Tak teraz stwierdziłem, że jest tego mniej niż się spodziewałem. Gitarki na początek nie potrzeba porządnej, wiec myśle, że się w 700zł zamknie, a wzmacniacz to można używany kupić Jeszcze raz dzięki | |
|
| |
ChibiAki Moderator
| Temat: Re: Gitarka Elektryczna Sob Cze 23, 2007 9:30 pm | |
| Dokładnie na początek nie musisz mieć zestawu a'la Jimi Hendrix Tylko pamietaj żeby przy wyborze gitary ograć parę modeli i rodzaji od akustyków po elektryki. I jeszcze jedna bardzo ważna rzecz Nie kupuj gitary patrząc na wygląd bo jak będzie żle dopasowana to wpłynie ujemnie na granie i możesz przez taka glupstwo stracić zapał, a tego byśmy nie chcieli | |
|
| |
The Raven Początkujący
Liczba postów : 22 Age : 39 Localisation : Warszawa Registration date : 12/06/2007
| Temat: Re: Gitarka Elektryczna Czw Cze 28, 2007 3:45 am | |
| Nie wiem czy dobrze to piszę... Ile przeciętnie kosztuje gitara Fendera (Tak to się piszę?) Używana albo nowa?Też się zastanawiam nad szarpaniem strun. | |
|
| |
ChibiAki Moderator
| Temat: Re: Gitarka Elektryczna Pią Cze 29, 2007 2:17 am | |
| Jeżeli chodzi Ci o Fender'a Stratocaster to na nowego nie bedzie Cie stać (chyba że masz min. 1000zł, a używany MOŻE by sie znalazł za jakieś 700zł może wiecej może mniej. Kopia Fender'a kosztuje ok 500zł (cena uśredniona +/-). Polecam przejżeć aukcje Allegro, teraz mnóstwo sjklepów sprzedaje przez aukcje i mozna nawet taniej kupić niż w sklepie. Oczywiście gwarancja etc. też jest Tutaj link do aukcji sklepu muz. z wystawionym "FENDER SQUIER" kopia Fendera: http://www.allegro.pl/item209723202__gitara_elektryczna_fender_squier_raty_0_.html | |
|
| |
The Raven Początkujący
Liczba postów : 22 Age : 39 Localisation : Warszawa Registration date : 12/06/2007
| Temat: Re: Gitarka Elektryczna Sob Cze 30, 2007 1:24 am | |
| Nawet ładnie ta kopia wygląda A warta jest w ogóle tych 440 złotych?Nie rozleci się miesiącu w pył?Chcę od czegoś zacząć i może później przeboleję te min. 1000 na nową | |
|
| |
ChibiAki Moderator
| Temat: Re: Gitarka Elektryczna Sob Cze 30, 2007 1:24 pm | |
| Wiesz co trudno powiedzieć czy warto... sam na takiej akurat nie grałem. Może poszukaj jakichś opini o tej gitarze na googlach. A tak wogóle to mi sie przynajmniej wydaje że powinno sie zaczynać na akustyczne... No ale co kto woli | |
|
| |
The Raven Początkujący
| Temat: Re: Gitarka Elektryczna Nie Lip 01, 2007 5:05 am | |
| Mam akustyczną w domu.A czasem jak na niej pobrzdąkam to usypiam z nudów Trzeba będzie sprawdzić tę kopię tak jak mówisz. | |
|
| |
ChibiAki Moderator
| Temat: Re: Gitarka Elektryczna Nie Lip 01, 2007 11:10 am | |
| Tylko jak kupisz tą kopie i Ci sie nie spodoba to nie krzycz na mnie że Ci tą aukcje pokazałem Jak to mówi mój świetej pamieći dziadek... "Chcesz mieć dobrą żone? Najpierw wypróbuj!! | |
|
| |
The Raven Początkujący
| Temat: Re: Gitarka Elektryczna Nie Lip 01, 2007 4:36 pm | |
| | |
|
| |
efree V.I.P
Liczba postów : 1171 Registration date : 28/03/2009
| Temat: Re: Gitarka Elektryczna Sob Kwi 11, 2009 5:08 pm | |
| na tym sprzęciku spokojnie sobie na początek pobrzdękaż lecz jak się wprawisz to radze wymienić piecyk | |
|
| |
Molcia1994 Stały Bywalec
Liczba postów : 79 Age : 30 Registration date : 18/06/2009
| Temat: Re: Gitarka Elektryczna Wto Cze 23, 2009 8:37 pm | |
| Niestety nie gram, ale baaaaaaaaaaaaaaardzo bym chciała. Uwielbiam te rytmy;) | |
|
| |
efree V.I.P
| Temat: Re: Gitarka Elektryczna Pią Lip 03, 2009 4:44 pm | |
| a co przeszkadza ci w tym aby spróbować?? | |
|
| |
Molcia1994 Stały Bywalec
Liczba postów : 79 Age : 30 Registration date : 18/06/2009
| Temat: Re: Gitarka Elektryczna Pią Lip 03, 2009 5:35 pm | |
| | |
|
| |
efree V.I.P
| Temat: Re: Gitarka Elektryczna Sob Lip 04, 2009 10:06 am | |
| no ale na pierwszy raz sprzęt niemusi być jakiś super można znaleść dobrą używaną gitare za nieduże pieniądze | |
|
| |
Rinoa Super Usher
Liczba postów : 226 Age : 31 Localisation : Lubaczów Registration date : 06/07/2009
| Temat: Re: Gitarka Elektryczna Pon Lip 13, 2009 2:40 pm | |
| aaaaaa ja będę mieć niedługo gitarę!!! miałam jechac do pracy i sobie sama zarobić, ale nie wiem co się stało i mama mi kupi:d ale zawaliście:D:D a jak się już naucze grać, to kupie sobie elektryczną | |
|
| |
efree V.I.P
| Temat: Re: Gitarka Elektryczna Pon Lip 13, 2009 7:44 pm | |
| wow gratulacje a kto cie bedzie uczyl?? internet-san?? | |
|
| |
Rinoa Super Usher
Liczba postów : 226 Age : 31 Localisation : Lubaczów Registration date : 06/07/2009
| Temat: Re: Gitarka Elektryczna Wto Lip 14, 2009 8:47 am | |
| narazie tak, ale później zamierzam się zapisać albo do szkoły muzycznej, albo na korki do kogoś | |
|
| |
efree V.I.P
| Temat: Re: Gitarka Elektryczna Sro Lip 22, 2009 9:32 am | |
| no jak bedziesz ćwiczyła i lubiłą to to nawet internet-san wystarczy dla chcącego nic trudnego | |
|
| |
Nagisa V.I.P
Liczba postów : 726 Age : 32 Localisation : Łódź Registration date : 25/09/2009
| Temat: Re: Gitarka Elektryczna Wto Paź 20, 2009 9:15 am | |
| Potwierdzam. Sama uczę się grać na gitarze (na razie klasycznej. Elektryczną kupią mi rodzice na osiemnastkę ) i korzystam tylko z internetu | |
|
| |
Rinoa Super Usher
| Temat: Re: Gitarka Elektryczna Wto Paź 20, 2009 3:24 pm | |
| no ja własnie sie ucze z internetu i mi wychodzi;d teraz myśle, że lepiej sie nie zapisywać do szkoły muzycznej tylko samej wszystkiego sie uczyc;p najlepszy sposób;p | |
|
| |
efree V.I.P
| Temat: Re: Gitarka Elektryczna Wto Paź 20, 2009 4:05 pm | |
| ile tu samouczków aż was nie poznaje | |
|
| |
Sponsored content
| Temat: Re: Gitarka Elektryczna | |
| |
|