slawek15 Stały Bywalec
Liczba postów : 75 Age : 38 Localisation : WLKP. Registration date : 02/06/2007
| Temat: Nagano Sro Cze 06, 2007 3:37 pm | |
| Kolejne ciekawe japońskie miasto, które w 1998 roku było gospodarzem zimowych igrzysk olimpijskich. Miasto nie duże, położone w górach, co sprawia, że nie jest tam tak wilgotno, jak np. w Tokio. Nie będę tu dużo pisał, bo info można znaleźć w necie. Mam nadzieję, że kogoś to zachęci do poszukania. Głównym i zarazem najciekawszym zabytkiem jest tu świątynia Zenkouji. Link do wikipedii: http://en.wikipedia.org/wiki/Zenk%C5%8D-jiI zdjęcia Ulica przed świątynią Stadion olimpijski, gdzie bodajże było otwarcie igrzysk z 1998 roku Znicz W czasie, kiedy tam byłem, odbywało się matsuri. Z tego, co pamiętam, było to Tanabata matsuri, obchodzone tam później, niż w innych miastach Japonii - koniec lipca - początek sierpnia. Z tej okazji były parady, wiele osób chodziło w yukatach i ogólnie panowała super atmosfera Zdjęcia z matsuri są kiepskie, bo większość atrakcji zaczyna się wieczorem lub późnym popołudniem, kiedy ja już musiałem wyjechać z miasta A wyjechałem tym: 終り | |
|
Misuzu Super Usher
Liczba postów : 220 Age : 30 Localisation : Bledzianów Registration date : 29/05/2007
| Temat: Re: Nagano Sro Cze 06, 2007 8:15 pm | |
| no super miasto ale szczena mi padła jak zobaczyłam czym wyjecahłaeś xD super!! | |
|