| Gdzie chcesz mieszkac ? | |
|
+13patsok MAKabra_88 efree Naggaroth romanka Yoko The Raven Eriko Kari-chan=^^= Aki kocha Hiro ^^ Tenshi Misuzu Admin 17 posters |
|
Autor | Wiadomość |
---|
Mikurusia :3 Extra Usher
Liczba postów : 311 Age : 29 Localisation : Radom Registration date : 29/05/2010
| Temat: Re: Gdzie chcesz mieszkac ? Sro Wrz 29, 2010 3:00 pm | |
| Niedługo wstawię na razie mam mało czasu | |
|
| |
Kaze Super Usher
Liczba postów : 203 Age : 32 Localisation : Gliwice Registration date : 29/08/2010
| Temat: Re: Gdzie chcesz mieszkac ? Sro Wrz 29, 2010 7:38 pm | |
| mam taką nadzieję | |
|
| |
fardar Nowicjusz
Liczba postów : 132 Age : 32 Registration date : 30/08/2010
| Temat: Re: Gdzie chcesz mieszkac ? Czw Wrz 30, 2010 11:09 am | |
| Miku -chan napisz nam choć troszkę jak było w Nihon | |
|
| |
Liczba postów : 311 Age : 29 Localisation : Radom Registration date : 29/05/2010
| Temat: Re: Gdzie chcesz mieszkac ? Czw Wrz 30, 2010 3:36 pm | |
| Oho . Zamiast krótkiego wypracowania wyjdzie pięcio-stronny arkusz ____________________________________ Pierwszego dnia po przyjechaniu moja buzia normalnie do ziemi sięgała , było świetnie . To wtedy była druga w nocy . U was była nie wiem ... Brat już wcześniej załatwił mieszkanie w apartamentowcu , gdy tam doszliśmy , przydzielono nam mieszkanie nr 2 . <moja ulubiona liczba> Wypakowałam się i poszłam spać . Następnego dnia poszliśmy na zwiedzanie miasta. Poszliśmy najpierw do restauracji coś zjeść . Dosiadła się do nas jakaś pani z dziewczyną która była starsza rok ode mnie . Miała ładne imię Natsumi . Od razu się z nią zaprzyjaźniłam chociaż brat musiał mi pomagać trochę z japońskim . Codziennie zwiedzaliśmy miasto . Po zjedzeniu poszliśmy obejrzeć świątynię . Tak jakoś o 15 . 30 Nastepnie naciągnęłam brata żeby mi kupił jogurt który widziałam na reklamie która wisiała na szybie jednego sklepu . I szczerze wam powiem że był przepyszny . ;P Po wędrówce po sklepach wróciliśmy do domu i przetestowalismy na playstation gry które kupiliśmy : Tekken , Silent 'grill' i Biohazard . Tak około 17.00 poszliśmy do kina na jakiś horror . Nie oglądałam bo był straszny . I tak codziennie zwiedzaliśmy piękny kraj który jest zwany Nihon <no nie całą japonię > | |
|
| |
fardar Nowicjusz
Liczba postów : 132 Age : 32 Registration date : 30/08/2010
| Temat: Re: Gdzie chcesz mieszkac ? Pią Paź 01, 2010 9:04 pm | |
| To świetnie że ci się podobało . A z tymi godzinami to nie musiałaś być tak dokładna . Tak poza tym, jak mają się do polskich produktów spożywczych i gier i innych sprzętów, sprzęty japońskie (cenowo, jakościowo ) :p? | |
|
| |
| Temat: Re: Gdzie chcesz mieszkac ? Sob Paź 02, 2010 9:49 am | |
| Kilka ludzi zainteresowało się nami i pytali jak jest w Polsce . Dziwili się że u nas jest cholernie tanio A co do gier czy innych produktów , nie ma takich samych jak w poland ;P A japońskie sprzęty . Nie chce mi się gadać o cenach ... ;[ | |
|
| |
Nagisa V.I.P
Liczba postów : 726 Age : 32 Localisation : Łódź Registration date : 25/09/2009
| Temat: Re: Gdzie chcesz mieszkac ? Wto Paź 05, 2010 1:36 pm | |
| W Polsce tanio?? Ekhem... No fakt, że najdrożej nie jest. Ale zawsze mogłoby być lepiej ;] A co powiesz o zaobserwowanych ludziach na ulicy? Dużo mundurków? jak z grupami etnicznymi? | |
|
| |
Kaze Super Usher
Liczba postów : 203 Age : 32 Localisation : Gliwice Registration date : 29/08/2010
| Temat: Re: Gdzie chcesz mieszkac ? Wto Paź 05, 2010 7:17 pm | |
| to zależy od punktu widzenia | |
|
| |
efree V.I.P
Liczba postów : 1171 Registration date : 28/03/2009
| Temat: Re: Gdzie chcesz mieszkac ? Pon Lut 21, 2011 10:10 pm | |
| zalezy co... w Japoni np możesz kupić mange za 30 zł w centrum Tokyo (chyba nie muszę wspominać wam wyjadaczom że Tokyo ma 5 centrów) ale jak dobrze się zakręcisz to w małej dzielnicy znajdziesz punkcik gdzie kupisz za 2,99zł (to nie żart) więc ceny zależą od tego czy umiesz się rozeznać oraz od znajomości miasta bo w tych ulicach gdzie rpzebywają turyści to o niskich cenach możesz pomażyć.... | |
|
| |
Nagisa V.I.P
Liczba postów : 726 Age : 32 Localisation : Łódź Registration date : 25/09/2009
| Temat: Re: Gdzie chcesz mieszkac ? Wto Lut 22, 2011 12:22 am | |
| w książce "Bezsenność w Tokio" świetnie opisany jest dzień z życia bohatera ( i zarazem autora), w którym poszedł z przyjacielem na zakupy Polecam, naprawdę. Jeździli oni z jednego centra do drugiego, choć mieli możliwość kupić wszystko szybko w jednym miejscu bodajże. Jak nie chce się przepłacać, to wystarczy dobrze poszukać | |
|
| |
efree V.I.P
Liczba postów : 1171 Registration date : 28/03/2009
| Temat: Re: Gdzie chcesz mieszkac ? Wto Lut 22, 2011 12:28 pm | |
| tak, masz rację... chociaż ta sytuacja z książki miała miejsce kilkanaście dobrych lat temu.. to realia są podobne | |
|
| |
Sponsored content
| Temat: Re: Gdzie chcesz mieszkac ? | |
| |
|
| |
| Gdzie chcesz mieszkac ? | |
|