| Memoirs of a Geisha | |
|
|
Autor | Wiadomość |
---|
Admin Admin
Liczba postów : 121 Age : 33 Localisation : Chicago Registration date : 03/05/2007
| Temat: Re: Memoirs of a Geisha Pią Maj 11, 2007 5:58 am | |
| Witam ! Mam pytanie ! czy graja tam jakies ładne japonki ?! | |
|
| |
Kanarek Moderator
Liczba postów : 68 Age : 34 Localisation : Okinawa Registration date : 04/05/2007
| Temat: Re: Memoirs of a Geisha Pią Maj 11, 2007 11:14 am | |
| Admin proponuję Ci, abyś sam obejrzał film i stwierdził, czy Ci się podobają czy też nie | |
|
| |
Admin Admin
Liczba postów : 121 Age : 33 Localisation : Chicago Registration date : 03/05/2007
| Temat: Re: Memoirs of a Geisha Nie Maj 13, 2007 2:09 pm | |
| ale powiedz czy sa ;P bo jak nie ma zadnych to nie ma po co sciagac Nie mam szybkiego nieta wiec szkoda h. | |
|
| |
Kanarek Moderator
Liczba postów : 68 Age : 34 Localisation : Okinawa Registration date : 04/05/2007
| Temat: Re: Memoirs of a Geisha Nie Maj 13, 2007 5:34 pm | |
| Jak dla mnie to ciężko ocenić czy są ładne, bo niefajny makijaż mają. Ale warto obejrzeć nawet nie dla ładnych dziewczyn. | |
|
| |
Tenshi Początkujący
Liczba postów : 33 Registration date : 22/05/2007
| Temat: Re: Memoirs of a Geisha Sro Maj 23, 2007 5:59 am | |
| Parę głównych ról graja Chinki, nie Japonki co wzbudziło oburzenie w Japonii.
Film owszem awrty obejrzenia, ale czy sie komus spodoba- to rzecz gustu. Mnie podobał sie klimat tego filmu i żałowałam, że wkradł sie tam wątek wojenny, bo moim zdaneim zburzył nastrój- ale tak musiało być. Jesli chodzi pod względem fabuły to film tak sobie mnie sie podobał. Liczyłam na nieco lepszy. | |
|
| |
Usako Początkujący
Liczba postów : 6 Age : 37 Localisation : W-w Registration date : 24/07/2007
| Temat: Re: Memoirs of a Geisha Sro Lip 25, 2007 9:25 am | |
| hieh ogladanie filmu dla ladnych japonek hieh potwierdzam...graja tam chinki: Ziyi Zhang-Sayuri-glowna bohaterka, moim zdaniem do brzydkich sie nie zalicza, oraz Li Gong-Hatsumomo, tez ladna kobitka. Zerknijcie panowie w google^^'. A sam film warty obejrzenia, dla klimatu, muzyki i malowniczych ujec. Jezeli jednak aktorki nie przypadna do gustu, to zawsze polecam ksiazke, nieco inna fabula i kreacja postaci, ale bardzo ciekawa. | |
|
| |
Eriko Nowicjusz
Liczba postów : 102 Age : 33 Registration date : 25/07/2007
| Temat: Re: Memoirs of a Geisha Wto Lip 31, 2007 1:39 pm | |
| ja narazie poswięcam sie czytaniu książki o tym tytule
Ostatnio zmieniony przez dnia Nie Sie 05, 2007 2:52 pm, w całości zmieniany 1 raz | |
|
| |
ChibiAki Moderator
Liczba postów : 79 Age : 40 Localisation : Neverland Registration date : 12/05/2007
| Temat: Re: Memoirs of a Geisha Sob Sie 04, 2007 12:33 pm | |
| Zhang Ziyi nie jest Japonką tylko Chinką Po samym imieniu i nazwisku widać że nie są one japońskie. Jak by ktoś nie wiedział to jest takie coś jak Wikipedia. Sprawdzenie tego co sie pisze nie boli:P | |
|
| |
Kamiru Moderator
Liczba postów : 56 Age : 33 Localisation : Tokyo Registration date : 03/05/2007
| Temat: Re: Memoirs of a Geisha Sob Sie 11, 2007 11:08 am | |
| cibiaki ... zal.pl ...
:ChibiAki: Ostrzeżenie za spam. Co to wogóle miało znaczyć?? Jak masz coś do mnie to na PW. | |
|
| |
Yoko Stały Bywalec
Liczba postów : 79 Age : 31 Registration date : 27/07/2007
| Temat: Re: Memoirs of a Geisha Sro Lip 16, 2008 4:12 pm | |
| Film całkowicie kręcony w USA, z chińskimi aktorkami mówiącymi po angielsku, opowiadający o życiu japońskich gejsz. Paranoja. W "Wyznaniach..." podobała mi się jedynie gra aktorska Ziyi Zhang i Gong Li, oraz wygląd wizualny filmu. Amerykanie lubią karmic nas komercyjnym kitem. Czy to komedią romantyczną czy melodrametem o gejszach... | |
|
| |
Sponsored content
| Temat: Re: Memoirs of a Geisha | |
| |
|
| |
| Memoirs of a Geisha | |
|