| Jesteś w Japoni Co teraz ?! | |
|
+27fardar Kaze Rinoa nanaka Nagisa Juliab4 patsok ANTAL Yuko efree Oska666 Naggaroth saper01 Eriko The Raven HI MIZU KAZE TSUCHI Aki kocha Hiro ^^ ChibiAki Tenshi slawek15 Misuzu Songo-chan Kanarek Nuria Yvetta Kari-chan=^^= Admin 31 posters |
|
Autor | Wiadomość |
---|
slawek15 Stały Bywalec
Liczba postów : 75 Age : 38 Localisation : WLKP. Registration date : 02/06/2007
| Temat: Re: Jesteś w Japoni Co teraz ?! Pią Lip 27, 2007 2:04 pm | |
| zalezy kiedy chcesz jechac i gdzie - tzn. na ktore lotnisko *sa w sumie do wyboru 3: Narita, Kansai i Centrair (Nagoya). Wydaje mi sie ze tak na miesiac przed wystarczy. Chociaz rok temu tak kupowalem i placilem tyle samo, co znajoma, ktora leciala tego samego dnia a kupowala 3 dni przed. Wszystko tez zalezy od terminu. Jak wakacje - to jak najszybciej, podobnie Bozenarodzenie i Nowy Rok. | |
|
| |
The Raven Początkujący
Liczba postów : 22 Age : 39 Localisation : Warszawa Registration date : 12/06/2007
| Temat: Re: Jesteś w Japoni Co teraz ?! Pią Lip 27, 2007 2:13 pm | |
| Następny rok w sierpniu a lotnisko to na sto procent będzie Kansai.To wyprzedzenie wcale takie straszne nie jest.Dam radę.Skorzystać z tego aero najlepiej? | |
|
| |
slawek15 Stały Bywalec
| Temat: Re: Jesteś w Japoni Co teraz ?! Pią Lip 27, 2007 2:25 pm | |
| Czy najlepiej, tego nie wiem. Rok temu z niego korzystalem i bylem zadowolony, moze oprocz tego, ze moj numer karty punktowej linii lotniczej nie zostal dodany do rezerwacji. Ale oprocz tego ok. W tym roku skorzystalem z uslug samolotyonline.pl skuszony tym, ze maja najnizsza oplate za wystawienie biletu, ALE haczyk jest taki, ze oni nie wysylaja biletow papierowych, a biuro maja w W-wie i mi to tak srednio pasowalo, bo mieszkam pod Poznaniem. Fakt, ze wiekszosc biletow jest elektroniczna, ale ja akurat ptrzebowalem papierowy i mialem problem ze znalezieniem kogos, kto go w biurze w stolicy odbierze. Ceny maja podobne, chociaz chyba korzystaja z innych systemow rezerwacyjnych, wiec jakies specjalne oferty polecalbym wyszukiwac na kilku stronach. Ze swojego doswiadczenia moge polecic aero.pl samolotyonline.pl samoloty.onet.pl
Moze ktos mial z nimi problem, ale w moim przypadku wszystko bylo ok. | |
|
| |
ChibiAki Moderator
Liczba postów : 79 Age : 40 Localisation : Neverland Registration date : 12/05/2007
| Temat: Re: Jesteś w Japoni Co teraz ?! Pią Lip 27, 2007 3:34 pm | |
| A jaka jest max. suma na którą można przywieść np: prezentów ?? Kiedyś sprawdzałem i było to chyba jakieś 200.000 jenów. Czy teraz coś sie zmieniło ?? | |
|
| |
slawek15 Stały Bywalec
| Temat: Re: Jesteś w Japoni Co teraz ?! Sob Lip 28, 2007 1:30 am | |
| Nie mam zielonego pojecia, ale nie slyszalem, zeby sie cokolwiek pozmienialo, wiec jesli kidys bylo 200.000 to teraz chyba tez. Ale nie slyszalem tez, zeby kogokolwiek kontorlowali, za ile wiezie prezentow, a znajomi przywozili kompy, slowniki elektorniczne i inne gadzety i nie zdarzylo sie, zeby ktokolwiek ich o cos pytal. | |
|
| |
Eriko Nowicjusz
Liczba postów : 102 Age : 33 Registration date : 25/07/2007
| |
| |
ChibiAki Moderator
Liczba postów : 79 Age : 40 Localisation : Neverland Registration date : 12/05/2007
| Temat: Re: Jesteś w Japoni Co teraz ?! Sob Lip 28, 2007 10:19 am | |
| Czyli krótko mówiąc ograniczenie o którym kiedyś czytałem zostało całkowicie zniesione Oczywiście wódy nie będziemy wozić beczkami, ale w sumie po co jak oni mają naszą (moją) ukochaną Żubrówe xD | |
|
| |
slawek15 Stały Bywalec
| Temat: Re: Jesteś w Japoni Co teraz ?! Sob Lip 28, 2007 12:52 pm | |
| Nie, nie. Ograniczenie jakies jest na pewno, bo wiaze sie to z clem. Mi chodzilo o to, ze jesli nie wieziesz jakichs ogromnuch ilosci, to sie raczej w Japonii nie przyczepia. Ale nie recze... Zreszta bede na lotnisku w poniedzialek, wiec postaram sie dowiedziec, moze jakies ulotki nawet beda. | |
|
| |
ChibiAki Moderator
| Temat: Re: Jesteś w Japoni Co teraz ?! Sob Lip 28, 2007 1:10 pm | |
| Szkoda że nie pamiętam gdzie ja to czytałem;/ Cło owszem jest, przeciesz jak by nie było to ludzie hurtem ciągnęli by browar bo u nas ichniego piwa nie za dużo jest. Możliwe że cło np: na alkohole jest, a np: upominki można dowoli. Hehe oby tylko samolotu nie dociążyć zbytnio bo jeszcze spadnie i co wtedy | |
|
| |
slawek15 Stały Bywalec
| Temat: Re: Jesteś w Japoni Co teraz ?! Sob Lip 28, 2007 1:20 pm | |
| Co do upominkow - chyba zalezy, co chcesz przywiezc. Jesli to bedzie np. 10 iPodow, to moze byc problem, ale jak zwykle badziewne omiyage, to nikt nawet nic nie powie. | |
|
| |
saper01 Początkujący
Liczba postów : 3 Registration date : 08/05/2008
| Temat: Re: Jesteś w Japoni Co teraz ?! Czw Maj 08, 2008 7:57 am | |
| Witam wszystkich maniakow Japonii. W tym tygodniu wrocilem z samodzielnie organizowanej wycieczki po kraju wisni. Jezeli ktos jest zainteresowany moimi wrazeniami z wyjazdu prosze o info. Chetnie sie podziele wszystkim co wiem. Pzdr. | |
|
| |
Naggaroth Początkujący
Liczba postów : 49 Localisation : Gryfino Registration date : 01/04/2008
| Temat: Re: Jesteś w Japoni Co teraz ?! Czw Maj 08, 2008 5:42 pm | |
| Podziel się! Podziel! Jestem bardzo ciekawa. Ja do Japonii pojadę dopiero w wakacje przyszlego roku.. Ale to już na 100% ^^ | |
|
| |
Oska666 Początkujący
Liczba postów : 2 Age : 36 Registration date : 07/08/2008
| Temat: Re: Jesteś w Japoni Co teraz ?! Czw Sie 07, 2008 8:55 am | |
| Tez chce jechać do Japonii! Planowaliśmy kiedyś ze znajomymi ale cały czas coś wypada... A to praca, szkoła... albo co innego... Ja mam jedno małe pytanko, czy trzeba znać język żeby tam pracować? | |
|
| |
Eriko Nowicjusz
Liczba postów : 102 Age : 33 Registration date : 25/07/2007
| Temat: Re: Jesteś w Japoni Co teraz ?! Pon Paź 06, 2008 10:05 pm | |
| - saper01 napisał:
- Witam wszystkich maniakow Japonii. W tym tygodniu wrocilem z samodzielnie organizowanej wycieczki po kraju wisni. Jezeli ktos jest zainteresowany moimi wrazeniami z wyjazdu prosze o info. Chetnie sie podziele wszystkim co wiem. Pzdr.
Ja jestem bardzo ciekawa. | |
|
| |
efree V.I.P
Liczba postów : 1171 Registration date : 28/03/2009
| Temat: Re: Jesteś w Japoni Co teraz ?! Czw Kwi 09, 2009 4:45 pm | |
| ja też jestem bardzo zainteresowany szczególnie kosztami oraz organizacją | |
|
| |
Yuko Początkujący
Liczba postów : 49 Registration date : 03/02/2009
| Temat: Re: Jesteś w Japoni Co teraz ?! Pią Kwi 10, 2009 10:16 am | |
| saper01... OPOWIADAJ!!! Naggaroth... Jadę z tobą | |
|
| |
ANTAL Początkujący
Liczba postów : 5 Registration date : 23/01/2009
| Temat: Re: Jesteś w Japoni Co teraz ?! Nie Kwi 12, 2009 11:55 am | |
| - Misuzu napisał:
- bo wiesz ja myslałam ze on cos sie obrazi albo cos w tym stylu. Bo tutaj taklie zwyczaje wymieniacie to wiesz myślałam że z tym to tez bedzie cos nie tak xD ale dzięki za odpowiedź
Spokojnie, to są wbrew wszelkim pozorom normalni ludzie. Jeżeli grzecznie poprosisz o wolniejsze mówienie (Sumimasen, yukkuri hanashite kudasai...) to trzebaby chyba być zdrowo stukniętym, by się obrazić. Zwłaszcza, że jako "gaikokujin" (obcokrajowiec) masz święte prawo czegoś tam nie rozumieć, nawet dobrze znając podstawy języka... P. S. Dla osób słabo zorientowanych w niuansach, jeśli są tu takie: Celowo nie użyłem słowa "gaijin", tylko "gaikokujin". Słowo "gaijin" ma często wydźwięk pejoratywny, tyle co "obcy", "barbarzyńca"...
Ostatnio zmieniony przez ANTAL dnia Pią Maj 01, 2009 8:24 pm, w całości zmieniany 1 raz | |
|
| |
patsok Nowicjusz
Liczba postów : 131 Age : 29 Localisation : Jaworzno Registration date : 26/04/2009
| Temat: Re: Jesteś w Japoni Co teraz ?! Czw Kwi 30, 2009 6:14 pm | |
| - Yvetta napisał:
-Podczas dyskusji na obojętnie jaki temat zachowaj skromność. Pamiętaj, że nie wolno się przechwalać. Jeśli będziesz starał się zareklamować w jak najlepszym świetle, to niestety, ale sam sobie zaszkodzisz. Wśród Japończyków bardzo ceniona jest skromność i dyskrecja, a także umniejszanie zasług swoich własnych jak i swojej rodziny... Czyli im bardziej będziesz skromny tym lepiej. Jednak nie wolno z tym przesadzić, najlepiej pozostać naturalnym. pobrane z www.yaoi.pl a myslalem, ze jest na odwrot | |
|
| |
ANTAL Początkujący
Liczba postów : 5 Registration date : 23/01/2009
| Temat: Re: Jesteś w Japoni Co teraz ?! Pią Maj 01, 2009 8:19 pm | |
| - saper01 napisał:
- Witam wszystkich maniakow Japonii. W tym tygodniu wrocilem z samodzielnie organizowanej wycieczki po kraju wisni. Jezeli ktos jest zainteresowany moimi wrazeniami z wyjazdu prosze o info. Chetnie sie podziele wszystkim co wiem. Pzdr.
Również jestem bardzo zainteresowany. Z góry serdecznie dziękuję... | |
|
| |
Juliab4 Początkujący
Liczba postów : 14 Registration date : 01/04/2009
| Temat: Re: Jesteś w Japoni Co teraz ?! Sro Wrz 23, 2009 8:56 am | |
| Chyba się nie dowiemy Ciekawe czy japończycy szukają żon wśród polek... | |
|
| |
efree V.I.P
| Temat: Re: Jesteś w Japoni Co teraz ?! Sro Wrz 23, 2009 5:44 pm | |
| chyba nie za bardzo | |
|
| |
Nagisa V.I.P
Liczba postów : 726 Age : 32 Localisation : Łódź Registration date : 25/09/2009
| Temat: Re: Jesteś w Japoni Co teraz ?! Pon Paź 19, 2009 9:52 am | |
| a szkoda. Przecież polki są piękne z pewnymi wyjątkami^^ a co Juliab4, chciałabyś mieć takiego męża? | |
|
| |
efree V.I.P
| Temat: Re: Jesteś w Japoni Co teraz ?! Pon Paź 19, 2009 7:55 pm | |
| no piekne sa tu niema watpliwości aczkolwiek po co mają tak daleko szukać skoro pod nosem mają swoje piekności a wy też tak daleko nie szukajcie mężczyźni w polsce też nie sa tacy źli noo może z kilkoma wyjotkami (czyt np ja) | |
|
| |
Nagisa V.I.P
Liczba postów : 726 Age : 32 Localisation : Łódź Registration date : 25/09/2009
| Temat: Re: Jesteś w Japoni Co teraz ?! Wto Paź 20, 2009 5:48 am | |
| Naprawdę nie może być aż tak źle z tobą no ale racja, mąż polak ma swoje dobre strony. Nie ma dylematu "gdzie mieszkamy" i "jakiego języka uczymy dziecko" etc | |
|
| |
nanaka V.I.P
Liczba postów : 1012 Age : 29 Registration date : 24/05/2008
| Temat: Re: Jesteś w Japoni Co teraz ?! Wto Paź 20, 2009 1:51 pm | |
| Haha Zaczynam sie coraz bardziej do polakow przekonywac | |
|
| |
Sponsored content
| Temat: Re: Jesteś w Japoni Co teraz ?! | |
| |
|