...::: Japan Club :::...
Czy chcesz zareagować na tę wiadomość? Zarejestruj się na forum za pomocą kilku kliknięć lub zaloguj się, aby kontynuować.

...::: Japan Club :::...

Najlepsze Forum O Japonii ! Najlepsze tematy , najlepsi użytkownicy :) Odkryj na nowo Kraj Kwitniącej Wiśni razem z Japan Club ! Zapraszam !!!

IndeksSzukajLatest imagesRejestracjaZaloguj

Jesteś w Japoni Co teraz ?!

Go down 
+27
fardar
Kaze
Rinoa
nanaka
Nagisa
Juliab4
patsok
ANTAL
Yuko
efree
Oska666
Naggaroth
saper01
Eriko
The Raven
HI MIZU KAZE TSUCHI
Aki kocha Hiro ^^
ChibiAki
Tenshi
slawek15
Misuzu
Songo-chan
Kanarek
Nuria
Yvetta
Kari-chan=^^=
Admin
31 posters
Idź do strony : Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next
AutorWiadomość
slawek15
Stały Bywalec
Stały Bywalec
slawek15

Liczba postów : 75
Registration date : 02/06/2007

Jesteś w Japoni Co teraz ?! - Page 3 Empty
PisanieTemat: Re: Jesteś w Japoni Co teraz ?!   Jesteś w Japoni Co teraz ?! - Page 3 Icon_minitimePią Lip 27, 2007 2:04 pm

zalezy kiedy chcesz jechac i gdzie - tzn. na ktore lotnisko *sa w sumie do wyboru 3: Narita, Kansai i Centrair (Nagoya).
Wydaje mi sie ze tak na miesiac przed wystarczy.
Chociaz rok temu tak kupowalem i placilem tyle samo, co znajoma, ktora leciala tego samego dnia a kupowala 3 dni przed.
Wszystko tez zalezy od terminu. Jak wakacje - to jak najszybciej, podobnie Bozenarodzenie i Nowy Rok.
Powrót do góry Go down
The Raven
Początkujący
Początkujący
The Raven

Liczba postów : 22
Registration date : 12/06/2007

PisanieTemat: Re: Jesteś w Japoni Co teraz ?!   Jesteś w Japoni Co teraz ?! - Page 3 Icon_minitimePią Lip 27, 2007 2:13 pm

Następny rok w sierpniu a lotnisko to na sto procent będzie Kansai.To wyprzedzenie wcale takie straszne nie jest.Dam radę.Skorzystać z tego aero najlepiej?
Powrót do góry Go down
http://www.blackraven.com
slawek15
Stały Bywalec
Stały Bywalec
slawek15

PisanieTemat: Re: Jesteś w Japoni Co teraz ?!   Jesteś w Japoni Co teraz ?! - Page 3 Icon_minitimePią Lip 27, 2007 2:25 pm

Czy najlepiej, tego nie wiem.
Rok temu z niego korzystalem i bylem zadowolony, moze oprocz tego, ze moj numer karty punktowej linii lotniczej nie zostal dodany do rezerwacji. Ale oprocz tego ok.
W tym roku skorzystalem z uslug samolotyonline.pl skuszony tym, ze maja najnizsza oplate za wystawienie biletu, ALE haczyk jest taki, ze oni nie wysylaja biletow papierowych, a biuro maja w W-wie i mi to tak srednio pasowalo, bo mieszkam pod Poznaniem.
Fakt, ze wiekszosc biletow jest elektroniczna, ale ja akurat ptrzebowalem papierowy i mialem problem ze znalezieniem kogos, kto go w biurze w stolicy odbierze.
Ceny maja podobne, chociaz chyba korzystaja z innych systemow rezerwacyjnych, wiec jakies specjalne oferty polecalbym wyszukiwac na kilku stronach.
Ze swojego doswiadczenia moge polecic
aero.pl
samolotyonline.pl
samoloty.onet.pl

Moze ktos mial z nimi problem, ale w moim przypadku wszystko bylo ok.
Powrót do góry Go down
ChibiAki
Moderator
Moderator
ChibiAki

Liczba postów : 79
Registration date : 12/05/2007

PisanieTemat: Re: Jesteś w Japoni Co teraz ?!   Jesteś w Japoni Co teraz ?! - Page 3 Icon_minitimePią Lip 27, 2007 3:34 pm

A jaka jest max. suma na którą można przywieść np: prezentów ?? Kiedyś sprawdzałem i było to chyba jakieś 200.000 jenów. Czy teraz coś sie zmieniło ??
Powrót do góry Go down
slawek15
Stały Bywalec
Stały Bywalec
slawek15

PisanieTemat: Re: Jesteś w Japoni Co teraz ?!   Jesteś w Japoni Co teraz ?! - Page 3 Icon_minitimeSob Lip 28, 2007 1:30 am

Nie mam zielonego pojecia, ale nie slyszalem, zeby sie cokolwiek pozmienialo, wiec jesli kidys bylo 200.000 to teraz chyba tez.
Ale nie slyszalem tez, zeby kogokolwiek kontorlowali, za ile wiezie prezentow, a znajomi przywozili kompy, slowniki elektorniczne i inne gadzety i nie zdarzylo sie, zeby ktokolwiek ich o cos pytal.
Powrót do góry Go down
Eriko
Nowicjusz
Nowicjusz
Eriko

Liczba postów : 102
Registration date : 25/07/2007

PisanieTemat: Re: Jesteś w Japoni Co teraz ?!   Jesteś w Japoni Co teraz ?! - Page 3 Icon_minitimeSob Lip 28, 2007 10:17 am

Ja jestem bardzo ciekawa co zrobię jak będę w japonii. na razie czekam na studia. Smile
Powrót do góry Go down
ChibiAki
Moderator
Moderator
ChibiAki

PisanieTemat: Re: Jesteś w Japoni Co teraz ?!   Jesteś w Japoni Co teraz ?! - Page 3 Icon_minitimeSob Lip 28, 2007 10:19 am

Czyli krótko mówiąc ograniczenie o którym kiedyś czytałem zostało całkowicie zniesione Very Happy Oczywiście wódy nie będziemy wozić beczkami, ale w sumie po co jak oni mają naszą (moją) ukochaną Żubrówe xD
Powrót do góry Go down
slawek15
Stały Bywalec
Stały Bywalec
slawek15

PisanieTemat: Re: Jesteś w Japoni Co teraz ?!   Jesteś w Japoni Co teraz ?! - Page 3 Icon_minitimeSob Lip 28, 2007 12:52 pm

Nie, nie. Ograniczenie jakies jest na pewno, bo wiaze sie to z clem. Mi chodzilo o to, ze jesli nie wieziesz jakichs ogromnuch ilosci, to sie raczej w Japonii nie przyczepia. Ale nie recze... Smile
Zreszta bede na lotnisku w poniedzialek, wiec postaram sie dowiedziec, moze jakies ulotki nawet beda.
Powrót do góry Go down
ChibiAki
Moderator
Moderator
ChibiAki

PisanieTemat: Re: Jesteś w Japoni Co teraz ?!   Jesteś w Japoni Co teraz ?! - Page 3 Icon_minitimeSob Lip 28, 2007 1:10 pm

Szkoda że nie pamiętam gdzie ja to czytałem;/ Cło owszem jest, przeciesz jak by nie było to ludzie hurtem ciągnęli by browar bo u nas ichniego piwa nie za dużo jest. Możliwe że cło np: na alkohole jest, a np: upominki można dowoli. Hehe oby tylko samolotu nie dociążyć zbytnio bo jeszcze spadnie i co wtedy Smile
Powrót do góry Go down
slawek15
Stały Bywalec
Stały Bywalec
slawek15

PisanieTemat: Re: Jesteś w Japoni Co teraz ?!   Jesteś w Japoni Co teraz ?! - Page 3 Icon_minitimeSob Lip 28, 2007 1:20 pm

Co do upominkow - chyba zalezy, co chcesz przywiezc. Jesli to bedzie np. 10 iPodow, to moze byc problem, ale jak zwykle badziewne omiyage, to nikt nawet nic nie powie.
Powrót do góry Go down
saper01
Początkujący
Początkujący

Liczba postów : 3
Registration date : 08/05/2008

PisanieTemat: Re: Jesteś w Japoni Co teraz ?!   Jesteś w Japoni Co teraz ?! - Page 3 Icon_minitimeCzw Maj 08, 2008 7:57 am

Witam wszystkich maniakow Japonii. W tym tygodniu wrocilem z samodzielnie organizowanej wycieczki po kraju wisni. Jezeli ktos jest zainteresowany moimi wrazeniami z wyjazdu prosze o info. Chetnie sie podziele wszystkim co wiem. Pzdr.
Powrót do góry Go down
Naggaroth
Początkujący
Początkujący
Naggaroth

Liczba postów : 49
Registration date : 01/04/2008

PisanieTemat: Re: Jesteś w Japoni Co teraz ?!   Jesteś w Japoni Co teraz ?! - Page 3 Icon_minitimeCzw Maj 08, 2008 5:42 pm

Podziel się! Podziel! Smile Jestem bardzo ciekawa.
Ja do Japonii pojadę dopiero w wakacje przyszlego roku.. Ale to już na 100% ^^
Powrót do góry Go down
Oska666
Początkujący
Początkujący
Oska666

Liczba postów : 2
Registration date : 07/08/2008

PisanieTemat: Re: Jesteś w Japoni Co teraz ?!   Jesteś w Japoni Co teraz ?! - Page 3 Icon_minitimeCzw Sie 07, 2008 8:55 am

Tez chce jechać do Japonii! Planowaliśmy kiedyś ze znajomymi ale cały czas coś wypada... A to praca, szkoła... albo co innego...
Ja mam jedno małe pytanko, czy trzeba znać język żeby tam pracować? Neutral
Powrót do góry Go down
http://oska666.deviantart.com/
Eriko
Nowicjusz
Nowicjusz
Eriko

Liczba postów : 102
Registration date : 25/07/2007

PisanieTemat: Re: Jesteś w Japoni Co teraz ?!   Jesteś w Japoni Co teraz ?! - Page 3 Icon_minitimePon Paź 06, 2008 10:05 pm

saper01 napisał:
Witam wszystkich maniakow Japonii. W tym tygodniu wrocilem z samodzielnie organizowanej wycieczki po kraju wisni. Jezeli ktos jest zainteresowany moimi wrazeniami z wyjazdu prosze o info. Chetnie sie podziele wszystkim co wiem. Pzdr.

Ja jestem bardzo ciekawa.
Powrót do góry Go down
efree
V.I.P
V.I.P
efree

Liczba postów : 1171
Registration date : 28/03/2009

PisanieTemat: Re: Jesteś w Japoni Co teraz ?!   Jesteś w Japoni Co teraz ?! - Page 3 Icon_minitimeCzw Kwi 09, 2009 4:45 pm

ja też jestem bardzo zainteresowany szczególnie kosztami oraz organizacją
Powrót do góry Go down
Yuko
Początkujący
Początkujący
Yuko

Liczba postów : 49
Registration date : 03/02/2009

PisanieTemat: Re: Jesteś w Japoni Co teraz ?!   Jesteś w Japoni Co teraz ?! - Page 3 Icon_minitimePią Kwi 10, 2009 10:16 am

saper01... OPOWIADAJ!!!

Naggaroth... Jadę z tobą Very Happy
Powrót do góry Go down
ANTAL
Początkujący
Początkujący
ANTAL

Liczba postów : 5
Registration date : 23/01/2009

PisanieTemat: Re: Jesteś w Japoni Co teraz ?!   Jesteś w Japoni Co teraz ?! - Page 3 Icon_minitimeNie Kwi 12, 2009 11:55 am

Misuzu napisał:
bo wiesz ja myslałam ze on cos sie obrazi albo cos w tym stylu. Bo tutaj taklie zwyczaje wymieniacie to wiesz myślałam że z tym to tez bedzie cos nie tak xD ale dzięki za odpowiedź Wink

Spokojnie, to są wbrew wszelkim pozorom normalni ludzie. Jeżeli grzecznie poprosisz o wolniejsze mówienie (Sumimasen, yukkuri hanashite kudasai...) to trzebaby chyba być zdrowo stukniętym, by się obrazić. Zwłaszcza, że jako "gaikokujin" (obcokrajowiec) masz święte prawo czegoś tam nie rozumieć, nawet dobrze znając podstawy języka...

P. S. Dla osób słabo zorientowanych w niuansach, jeśli są tu takie: Celowo nie użyłem słowa "gaijin", tylko "gaikokujin". Słowo "gaijin" ma często wydźwięk pejoratywny, tyle co "obcy", "barbarzyńca"...

Ostatnio zmieniony przez ANTAL dnia Pią Maj 01, 2009 8:24 pm, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry Go down
patsok
Nowicjusz
Nowicjusz
patsok

Liczba postów : 131
Registration date : 26/04/2009

PisanieTemat: Re: Jesteś w Japoni Co teraz ?!   Jesteś w Japoni Co teraz ?! - Page 3 Icon_minitimeCzw Kwi 30, 2009 6:14 pm

Yvetta napisał:

-Podczas dyskusji na obojętnie jaki temat zachowaj skromność. Pamiętaj, że nie wolno się przechwalać. Jeśli będziesz starał się zareklamować w jak najlepszym świetle, to niestety, ale sam sobie zaszkodzisz. Wśród Japończyków bardzo ceniona jest skromność i dyskrecja, a także umniejszanie zasług swoich własnych jak i swojej rodziny... Czyli im bardziej będziesz skromny tym lepiej. Jednak nie wolno z tym przesadzić, najlepiej pozostać naturalnym.
pobrane z www.yaoi.pl

a myslalem, ze jest na odwrot Suspect
Powrót do góry Go down
ANTAL
Początkujący
Początkujący
ANTAL

Liczba postów : 5
Registration date : 23/01/2009

PisanieTemat: Re: Jesteś w Japoni Co teraz ?!   Jesteś w Japoni Co teraz ?! - Page 3 Icon_minitimePią Maj 01, 2009 8:19 pm

saper01 napisał:

Również jestem bardzo zainteresowany. Z góry serdecznie dziękuję...
Powrót do góry Go down
Juliab4
Początkujący
Początkujący
Juliab4

Liczba postów : 14
Registration date : 01/04/2009

PisanieTemat: Re: Jesteś w Japoni Co teraz ?!   Jesteś w Japoni Co teraz ?! - Page 3 Icon_minitimeSro Wrz 23, 2009 8:56 am

Chyba się nie dowiemy Sad
Ciekawe czy japończycy szukają żon wśród polek... Very Happy
Powrót do góry Go down
efree
V.I.P
V.I.P
efree

PisanieTemat: Re: Jesteś w Japoni Co teraz ?!   Jesteś w Japoni Co teraz ?! - Page 3 Icon_minitimeSro Wrz 23, 2009 5:44 pm

chyba nie za bardzo Very Happy
Powrót do góry Go down
Nagisa
V.I.P
V.I.P
Nagisa

Liczba postów : 726
Registration date : 25/09/2009

PisanieTemat: Re: Jesteś w Japoni Co teraz ?!   Jesteś w Japoni Co teraz ?! - Page 3 Icon_minitimePon Paź 19, 2009 9:52 am

a szkoda. Przecież polki są piękne Razz z pewnymi wyjątkami^^
a co Juliab4, chciałabyś mieć takiego męża? Very Happy
Powrót do góry Go down
efree
V.I.P
V.I.P
efree

PisanieTemat: Re: Jesteś w Japoni Co teraz ?!   Jesteś w Japoni Co teraz ?! - Page 3 Icon_minitimePon Paź 19, 2009 7:55 pm

no piekne sa tu niema watpliwości aczkolwiek po co mają tak daleko szukać skoro pod nosem mają swoje piekności Very Happy a wy też tak daleko nie szukajcie mężczyźni w polsce też nie sa tacy źli noo może z kilkoma wyjotkami (czyt np ja) Very Happy
Powrót do góry Go down
Nagisa
V.I.P
V.I.P
Nagisa

Liczba postów : 726
Registration date : 25/09/2009

PisanieTemat: Re: Jesteś w Japoni Co teraz ?!   Jesteś w Japoni Co teraz ?! - Page 3 Icon_minitimeWto Paź 20, 2009 5:48 am

Naprawdę nie może być aż tak źle z tobą Razz
no ale racja, mąż polak ma swoje dobre strony. Nie ma dylematu "gdzie mieszkamy" i "jakiego języka uczymy dziecko" etc Razz
Powrót do góry Go down
nanaka
V.I.P
V.I.P
nanaka

Liczba postów : 1012
Registration date : 24/05/2008

PisanieTemat: Re: Jesteś w Japoni Co teraz ?!   Jesteś w Japoni Co teraz ?! - Page 3 Icon_minitimeWto Paź 20, 2009 1:51 pm

Haha Very Happy

Zaczynam sie coraz bardziej do polakow przekonywac Very Happy
Powrót do góry Go down
Sponsored content

PisanieTemat: Re: Jesteś w Japoni Co teraz ?!   Jesteś w Japoni Co teraz ?! - Page 3 Icon_minitime

Powrót do góry Go down

Jesteś w Japoni Co teraz ?!
Powrót do góry 
Strona 3 z 5Idź do strony : Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next
 Similar topics
-
» Referat o Japoni
» Wyjazdy Do Japoni
» Tragedia w Japoni

Pozwolenia na tym forum:Nie możesz odpowiadać w tematach
...::: Japan Club :::... :: Wyjazdy Do Japoni-
Skocz do: